Connect with us

Virgil Popescu, ministrul Energiei, nu CREDE că românii vor avea de PLĂTIT facturi prea mari la ENERGIE!

R e1662456357418 - Moldova Invest

Național

Virgil Popescu, ministrul Energiei, nu CREDE că românii vor avea de PLĂTIT facturi prea mari la ENERGIE!

Virgil Popescu,  ministrul Energiei, a declarat că în prezent un număr de 4,2 milioane de locuințe au o factură de până în 40 de lei la energia electrică, lucru ce se datorează consumului mic dar și faptului că Guvernul a plafonat prețul la energie.

Conform datelor ministrului, 7,2 milioane de locuințe ar avea un consum de 155kw, iar un număr de 8 milioane de locuințe ar fonsuma 221kw. În cadrul unei emisiuni din cadrul unui post de televiziune, Virgil Popescu a anunțat că odată cu noua ordonanță emisă de Guvern, ce are ca scop plafonarea prețurilor energiei electrice, se va încuraja și o reducere a consumului de energie.

Moldova Invest îți recomandă și ...   PRIMĂRIA IAȘI a contractat un credit bancar de 8,8 milioane de lei în scopul finalizării a 4 obiective de investiții

Ce a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu

Mai exact, Virgil Popescu, ar fi declarat următoarele: ”Mi se pare mult prea mult să vorbim că cineva vrea să încalce legislaţia europeană. Aici vorbim de a asigura securitatea cetăţenilor României şi a europenilor, pentru această iarnă. Iar în această iarnă, dacă vorbim de electricitate, nu s-a schimbat nimic faţă de ordonanţă, că vorbeam de o anumită schimbare, doar o încurajare a reducerii economiei. Până în 100 kw rămân rămân la fel, 0,68 lei şi aici trebuie să spunem oamenilor, 4,2 milioane de gospodării, consumă în medie, 54kw. Apoi încă 3 milioane de gospodării, consumă 155kw. Deci 7,2 milioane de gospodării, consumă până în 155kw. 8 milioane de gospodării consumă până în 221kw”

De altfel, ministrul a ținut să completeze cu faptul că nu înțelege de ce aunmite persoane aleg să inducă această panică printre români, atunci când vine vorba de prețul la energia electrică: ”Ca să înţelegem şi în cifre, exact, despre ce este vorba. Dacă 4,2 milioane consumă 54kw, asta înseamnă că mai mult de jumătate din populaţia României plăteşte 37 de lei, atâta înseamnă 54kw cu 68 de bani. Dacă îi adăugăm şi pe ceilalţi, până la 155, plătesc 120 de lei. (…) Mi-e foarte greu să înţeleg de ce există această încercare de inducere a unei panici în rândul populaţiei că la energie electrică vor fi facturi fabuloase la populaţie. Încurajăm oamenii să treacă pe becuri LED, să îşi ia electrocasnice eficiente energetic”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Frații DEDEMAN își extind portofoliul. Au achiziționat un ansamblu imens de terenuri într-o zonă rezidențială de lux din nordul capitalei


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top