Connect with us

Voucherele de vacanță se vor acorda în sectorul bugetar și anul viitor

marcel ciolacu 1 - Moldova Invest

Național

Voucherele de vacanță se vor acorda în sectorul bugetar și anul viitor

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat că nu va renunța la acordarea voucherelor de vacanță în sectorul bugetar începând de anul viitor

Ciolacu a făcut această declarație vineri, subliniind că această opțiune este exclusă.

Conform unor informații provenite din surse guvernamentale, pachetul de măsuri fiscale va fi discutat într-o ședință a coaliției de guvernare programată săptămâna viitoare, posibil în ziua de marți.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că Guvernul își va asuma răspunderea pentru pachetul de măsuri fiscal-bugetare până la sfârșitul lunii septembrie. El a menționat că acest pachet nu va implica măsuri de austeritate, dar a specificat că angajații din sectorul bugetar cu salarii foarte mari nu vor putea beneficia de vouchere de vacanță. În schimb, acestea vor fi acordate doar persoanelor cu venituri nete sub 8.000 de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Energiei a anunțat că facturile românilor la gaze și energie electrică se vor ieftini

Premierul a evidențiat că, deși au existat discuții despre austeritate, pachetul normativ propus nu conține astfel de măsuri, ci vizează creșterea salariilor. Cu toate acestea, el a adăugat că bugetarii cu venituri mari nu vor avea acces la vouchere de vacanță, în contrast cu cei aproximativ 1,6 milioane de români care câștigă salariul minim pe economie.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Național

To Top