Connect with us

Conferința națională “Femeia în avangarda economică și educațională: transformând România prin inovare și leadership”. Reflectare și concluzii

20231020 181607 1 scaled - Moldova Invest

Neamț

Conferința națională “Femeia în avangarda economică și educațională: transformând România prin inovare și leadership”. Reflectare și concluzii

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Târgu Neamț a găzduit astăzi, 20 octombrie 2023, o nouă ediție a Conferinței Naționale organizate de OFA UGIR – Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor din România

Evenimentul s-a concentrat pe tema “Femeia în avangarda economică și educațională: transformând România prin inovare și leadership”.

Cei prezenți la Conferința națională OFA UGIR s-au bucurat de un moment surpriză pregătit de către minunata pereche de dansatori sportivi formată din Alexandru Marian Sabin si Alessandra Maria Dediu.
FB IMG 1697814878794 - Moldova Invest
Alexandru Marian Sabin și Alessandra Maria Dediu reprezintă una dintre cele 2 perechi de dansatori sportivi care va purta steagul României la Campionatul Mondial de Dans Sportiv, secțiunea Latino din data de 28 octombrie 2023, în Vagos, Portugalia.

Conferința și-a propus să evidențieze contribuția crucială a femeilor în modernizarea economică și socială a țării. Agenda evenimentului a cuprins două paneluri esențiale pentru progresul societății contemporane.

Primul panel s-a axat pe implicarea femeilor în sfera politică, economică și socială, explorând provocările și oportunitățile reprezentării femeilor în aceste domenii. Au fost discutate politicile publice propuse de guvern, alături de recomandările europene pentru secolul XXI. De asemenea, au fost prezentate testimoniale inspiraționale de la femei antreprenor care au excelat în domenii considerate tradițional masculine.

FB IMG 1697814873161 - Moldova Invest

Al doilea panel s-a concentrat pe educația ca instrument principal în creșterea implicării femeilor în societate și economie. S-au explorat strategii și programe educaționale europene care încurajează tinerele să abordeze antreprenoriatul, precum și importanța mentoratului și a educației financiare solide pentru femei. Totodată, s-a discutat și despre promovarea domeniilor STEM în rândul femeilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Tronsonul de drum expres dintre Bacău și Piatra Neamț a primit Acordul de Mediu

În cadrul conferinței s-au aflat personalități de marcă, fiecare aducând cu sine o vastă experiență și perspectivă unică asupra rolului femeilor în societatea contemporană.

Printre aceștia s-au numărat Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, care a explorat provocările și oportunitățile pentru reprezentarea femeilor în viața politică și economică din România. Alături de ea, Ramona Strugariu, Deputat european, a adus perspective europene asupra rolului femeilor în secolul XXI.

FB IMG 1697814875921 1 - Moldova Invest

Maria Raicu, CEO al hotelurilor „Eden”, a împărtășit din experiența sa în mediul de afaceri, în timp ce Besenyei Sarolta, manager la IncubCenter și vicepreședinte al Asociației Smart City Romania, a oferit o viziune inspirațională asupra femeilor antreprenor care au triumfat în domenii tradițional masculine.

Mirabela Miron, Președinte OFA UGIR, a moderat acest panel, aducând expertiză și îndrumare în discuții.

Panelul al doilea a fost dedicat educației ca instrument esențial în creșterea implicării femeilor în societate și economie. Roxana Mînzatu, Secretar de Stat la Cancelaria Prim-ministrului României, a discutat despre sursele de finanțare naționale și europene pentru o educație modernă în România.

Speakerii prezenti în cadrul celui de-al doilea panel – “Educația ca instrument principal în creșterea implicării femeilor în societate și economie”:
🗣️ Vasile Asandei, Director general ADR Nord – Est
🗣️ Cristina Nichita, CEO Encourage People
🗣️ Loredana Mihăilă, Director general Management Account Suceava
🗣️ Diana Vieru, Owner Vitrans
🗣️ Nicoleta Scutaru, Fondator MEDAS SA

Cristina Nichita, CEO al Encourage People și Președinte „Surâsul albastru”, a evidențiat importanța mentoratului în dezvoltarea carierelor femeilor. De asemenea, un reprezentant al Raiffeisen Bank a oferit perspectiva sectorului privat asupra colaborării cu sistemul public în dezvoltarea educației.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Anunț privind organizarea licitației electronice pentru cesionarea dreptului de recoltare a ciupercilor comestibile – trufe, din fond forestier proprietate publică a statului, producția anului 2024

FB IMG 1697814868807 - Moldova Invest

Loredana Mihăilă, Director General la Management Account Suceava, a adus în discuție importanța educației financiare pentru femei. Diana Vieru, fondator „Vitrans”, a abordat subiectul încurajării femeilor în domeniul STEM.

Nicoleta Scutaru, Fondator a MEDAS SA și specialist în științe juridice și coaching, a oferit perspective valoroase în dezvoltarea carierelor femeilor.

Acești spakeri au adus laolaltă viziuni, experiențe și soluții pentru a promova și sprijini implicarea femeilor în diverse aspecte ale societății și economiei românești.

Ion ȘTEFANOVICI, președinte C.A.P.D.R. “Forumul Economic Regional Moldova reprezintă un mecanism esențial în procesul de “Business matching”

Mesajul pe care președintele C.A.P.D.R., Ion Ștefanovici, l-a transmis în cadrul evenimentului s-a concentrat pe importanța colaborării și consolidării economice la nivel regional într-o lume interconectată și în continuă schimbare. S-a subliniat, de asemenea, rolul esențial al Forumului Economic Regional Moldova în procesul de “Business Matching”.

Aș dori să mulțumesc doamnei MIRELA LUNGU pentru oportunitatea oferită de a transmite următorul mesaj, acestei distinse audiențe.

Vreau sa recunosc în mod onest faptul că, în dinamica noastră regională, la capitolul colaboratori, 3 din 5 persoane sunt doamne.

De accea, vreau să vă mulțumesc în numele echipelor de la News Moldova, Moldova Invest și CAPDR pentru excelenta colaborare. Apropo, și în echipa noastră lărgită proporția înclină chiar mai mult în favoarea doamnelor.

Stimate doamne,

Dumneavoastră sunteți mult mai aplicate și mai pragmatice decât noi bărbații. Cu siguranță ați înțeles înaintea noastră, a bărbaților, faptul că Regiunea de Nord Est în care trăim alături de familiile noastre are nevoie de o dezvoltare rapidă în materie de investiții, atât în mediul de afaceri cât și în cel insituțional.

7016201c a1fb 416c 95a5 c5ea40e7ff41 - Moldova Invest

Într-o lume interconectată și în continuă schimbare, este crucial să ne concentrăm asupra colaborării și consolidării economice la nivel regional pentru a promova dezvoltarea durabilă și prosperitatea comună.

Forumul Economic Regional Moldova reprezintă un mecanism esential  pentru procesul de “Business matching”.

Am dori să vă atragem atenția tocmai asupra acestei componente a Forumului Economic Regional Moldova din 2024. Detalii suplimentare puteți găsi pe site-ul capdr.ro, unde sper că ne veți oferi date cu privire la PROFILUL companiilor Dvs și desigur, noi vă stăm la dispoziție cu informații suplimentare.

Vă mulțumim pentru atenție și vă dorim mult sucess!”, a fost mesajul transmis de Ion Ștefanovici.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Peste 24 de instituții publice vor primi finanțare de peste 68 milioane lei pentru investiții în surse regenerabile și stocarea energiei

Evenimentul a reprezintat o oportunitate unică de a face parte dintr-o comunitate de lideri, experți și inovatori care își propun să redefinească viitorul României printr-o implicare activă și semnificativă a femeilor.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamț

To Top