Connect with us

Consiliul Județean Neamț, investiții importante în sistemul de management integrat al deșeurilor

323355242 738541751032560 1906590688439799785 n - Moldova Invest

Neamț

Consiliul Județean Neamț, investiții importante în sistemul de management integrat al deșeurilor

Consiliul Județean desfășoară investiții importante în modernizarea sistemului de management integrat al deșeurilor din județul Neamț

„Am semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a aplicației de finanțare în cadrul Proiectului „Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentelor suport în vederea obținerii finanțării aferente proiectului «Investiții complementare Sistemului de management integrat al deșeurilor în județul Neamț»“, prin care urmărim îndeplinirea noilor ținte și obiective de gestionare a deșeurilor asumate de către România față de Comisia Europeană pentru Sectorul Mediu.

De asemenea, prin acest proiect vom pune în aplicare măsurile stabilite prin Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor Neamț 2019-2025.” – a transmis președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Implicarea ADR Nord-Est în dezvoltarea durabilă a regiunii: proiecte și perspective

Prin această investiție, la Girov, unde se află depozitul județean de deșeuri, se va realiza o instalație nouă de tratare mecanică complexă pentru deșeurile menajere amestecate, cu o capacitate de 50.000 t/an, o instalație nouă de tratare biologică cu digestie anaerobă pentru fracția organică din deșeurile menajere amestecate, sortate în tratarea mecanică cu o capacitate de 30.000 t/an și o stație de digestie anaerobă – instalație nouă de tratare biologică cu digestie anaerobă pentru biodegradabile colectate separat, cu o capacitate de 23.000 t/an.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România a ajuns la o rată de absorbție de 90% a fondurilor europene disponibile în exercițiul financiar 2014-2020

La Piatra-Neamț se va moderniza stația de sortare manuală existentă, pentru a avea o stație de sortare mecanizată, cu o capacitate de 14.000 t/an și modernizarea stației de compostare actuale pentru deșeurile biodegradabile și verzi colectate separat, cu o capacitate de 5.000 t/an.

Și stația de sortare manuală de la Cordun, care există în prezent și are o capacitate de 6.000 t/an, va fi modernizată, urmând a avea o stație de sortare mecanizată.

„De asemenea, vom moderniza stația de transfer existentă cu sistem de compactare mai performant, cu o capacitate de 18.000 t/an.

Un alt punct de implementare a proiectului este la Târgu-Neamț, unde ne dorim să modernizăm stația de transfer actuală, cu o capacitate de 12.500 t/an, ceea ce vom face și la Tașca, unde stația de transfer existentă are o capacitate de 6.000 t/an.

Avem mare nevoie de această investiție în domeniul gestionării eficiente a deșeurilor, proiectul fiind o modernizare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor din județul Neamț, și o aliniere a județului nostru la standardele europene”, a mai transmis Ionel Arsene.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Modificări importante anunțate pentru prosumatorii de energie fotovoltaică


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamț

To Top