Connect with us

Ediția a VIII-a a Galei Turismului ‘Descoperă Nord-Est’: Punct de reper pentru dezvoltarea regională și turismul transfrontalier

412657990 375211805035737 593035973188657997 n 1 - Moldova Invest

Neamț

Ediția a VIII-a a Galei Turismului ‘Descoperă Nord-Est’: Punct de reper pentru dezvoltarea regională și turismul transfrontalier

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Pe data de 20 decembrie 2023, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin intermediul Centrului EUROPE DIRECT Nord-Est și al Centrului Regional de Studii Nord-Est, a organizat a VIII-a ediție a Galei Turismului “Descoperă Nord-Est”

Anul acesta, Gala a fost găzduită de județul Neamț, având ca partener principal Primăria Târgu-Neamț și alți colaboratori, inclusiv Consiliul Județean Neamț, Ministerul Culturii din Republica Moldova, Moldova Invest, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamț, Asociația Ținutul Zimbrului, Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM), Asociația de ecoturism Țara Dornelor, Asociația pentru promovarea Văii Șomuzului, Iași Travel, Consiliul Județean Suceava, Consiliul Județean Botoșani, OMD Piatra-Neamț și Asociația Incoming România. Partenerii media au inclus TVR, TVR Iași, Viva FM, Radio Iași, Televiziunea Intermedia, Radio Hit Iași, Mesagerul de Neamț, Jurnal FM, cotidianul Crai Nou, Viața Nemțeană și Ziar Târgu-Neamț.

412657990 375211805035737 593035973188657997 n - Moldova Invest

Evenimentul a reprezentat o întâlnire anuală a actorilor regionali și centrali implicați în activități turistice și culturale, precum reprezentanți ai companiilor din industria HORECA, administrației publice locale, instituțiilor de cultură, mediului academic, organizațiilor și asociațiilor implicate în turism și patrimoniu cultural din întreaga regiune, alături de mass-media locală, regională și națională. Ediția respectivă s-a concentrat pe stimularea parteneriatelor în domeniul turismului, cu o atenție specială acordată turismului cultural, gastronomic și ecoturismului regional, precum și dezvoltării rutelor turistice transfrontaliere care conectează Regiunea Nord-Est și Republica Moldova.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Textile inteligente și sustenabile: Un viitor promițător pentru antreprenoriat la atelierul de descoperire antreprenorială de la Piatra Neamț

Programul evenimentului  a inclus:

  • Conferința “Parteneriate și rețele transfrontaliere” organizată de EUROPE DIRECT, în cadrul căreia s-a subliniat importanța promovării turismului cultural și aplicarea sistemului de recunoaștere a Rutelor Cultural Turistice, cu exemple de bune practici. Au susținut discursuri domnul Lucian-Ioan Rus, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România și domnul Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova.
  • Conferința Regio.Digi.Hub – Promovare și finanțare în dezvoltarea regională, dedicată dezvoltării regionale generate de industria turismului, creării unor branduri de destinație puternice, stimulării turismului circular și identificării surselor de finanțare europene adecvate. S-a discutat despre construirea unui ecosistem turistic circular, competitiv și durabil, prezentarea surselor europene de finanțare pentru sectorul turistic ca element catalizator al dezvoltării regionale, etapele realizării unui brand de destinație prin storytelling și inovație digitală.
  • Ateliere de lucru simultane pe teme precum Turismul Cultural și Religios, Turismul Gastronomic și Ecoturismul, axate pe diverse aspecte ale acestor domenii și prezentarea unor exemple de bune practici din regiune.
  • Expoziție Gastronomică cu degustare de produse tradiționale, unde au participat asociații de producători, pensiuni și restaurante din regiune.
  • Bursa de Contacte, oferind standuri de informare, distribuire de materiale informative și promoționale ale asociațiilor de promovare, demonstrații VR și spații de networking între agenții de turism, mass-media, antreprenori și furnizori locali.
  • Gala Turismului “Descoperă Nord-Est”, care a inclus decernarea premiilor de excelență în promovarea produselor și destinațiilor turistice din Regiunea Nord-Est, o cină festivă și un spectacol oferit prin amabilitatea partenerilor, cum ar fi Consiliul Județean Neamț prin Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, Primăria Târgu-Neamț prin Casa Culturii „Ion Creangă” și Asociația pentru Promovarea Văii Șomuzului.
Moldova Invest îți recomandă și ...   Florentina Luca-Moise: „Voi reface toate internatele școlare din Piatra-Neamț!”

412638422 375212038369047 2934684761842408157 n - Moldova Invest

Ion Ștefanovici: “Toate gandurile si actiunile noastre au un singur obiectiv: O Românie, Puternică!!”

Prezent la eveniment, Ion Ștefanovici, președintele Centrului de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, a evidențiat importanța conceptului Descoperă Nord-Est pentru Regiunea Moldovei, accentuându-i potențialul de a atrage turiști prin frumusețea zonelor, bucatele locale și ospitalitatea comunităților locale.

El a subliniat și importanța anului următor, 2024, dedicând puținul timp rămas din 2023 pregătirilor finale, având ca obiectiv fundamental construirea unei Românii puternice.

412677505 375211855035732 5595594959446496335 n - Moldova Invest

Ștefanovici a accentuat nevoia de a continua dezvoltarea evenimentului în anii următori, prin implicarea tot mai mare a profesioniștilor din industria HORECA, atât din România, cât și din afara țării. Totodată, și-a exprimat dorința de a atrage la acest eveniment ambasadori, agenții de investiții străine, operatori de turism din Europa și Asia, influenceri și bloggeri de turism, considerând că aceștia ar aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea și promovarea turismului regional.

“Port un respect deosebit persoanelor care se dedică cu maximă responsabilitate muncii lor. Indiferent de domeniul de activitate. În ultimii doi ani am întâlnit mulți profesioniști pe care i-am selectat cu atenție și cărora le vom acorda tot sprijinul nostru.

412613652 231967809941669 7926045194808878829 n - Moldova Invest

Desigur că, îi cunoaștem și pe cei care se fac că muncesc irosind potențial, resurse și timp prețios!

Anul 2024 va conta enorm! Puținul timp rămas din 2023 îl dedicăm ultimelor pregătiri. Toate gandurile si actiunile noastre au un singur obiectiv: O Românie, Puternică !!

Felicitări doamnei Ana Roxana Slemco pentru profesionalism și implicare. Felicitări domnului Daniel Vasilică Harpa – Primarul implicat al frumoasei localități, Târgu Neamț .

Descopera Nord-Est reprezintă un concept foarte necesar Regiunii Moldova care prin frumusețea zonelor, gustul bucatelor și ospitalitatea localnicilor poate cuceri chiar și inimile celor mai pretențioși turiști.

412642702 375211878369063 1562707699933192076 n - Moldova Invest

De la un an la altul acest eveniment trebuie dezvoltat prin implicarea unui număr tot mai crescut dar și reprezentativ pentru industria HoReCa atât din România dar mai ales din categoria partenerilor externi.

Mi-as dori ca anul viitor să invităm la acest eveniment ambasadori, agenții de investitii străine, operatori de turism din Europa dar și din Asia, influenceri și Bloggeri de turism români și străini”, a punctat președintele Centrului de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale (C.A.P.D.R.), Ion Ștefanovici.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Efectele conflictului comercial China-SUA-UE asupra României


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamț

To Top