Connect with us

În Roman, se lucrează la sistematizarea zonei de la Policlinică

Collage Maker 28 Jun 2023 06 00 PM 2020 - Moldova Invest

Neamț

În Roman, se lucrează la sistematizarea zonei de la Policlinică

Primarul Municipiului Roman, Leonard Achiriloaei a anunțat începerea lucrărilor de sistematizare în zona Policlinicii

Aceste lucrări vizează reabilitarea străzii Dumbrava Roșie și includ o serie de măsuri pentru a crea o infrastructură completă și adecvată pentru toți locuitorii din Roman.

Una dintre prioritățile Primăriei Roman este reabilitarea străzilor aglomerate, iar strada Dumbrava Roșie reprezintă un punct focal al traficului în zonă.

356676614 793544462574123 8891395763533742996 n e1687964570361 - Moldova Invest

„Se lucrează la sistematizarea zonei de la Policlinică! Se intervine la reabilitarea străzii Dumbrava Roșie – o zonă aglomerată, care așa cum am promis, este refăcută împreună cu Policlinica.

Lucrările implică desfacerea, excavarea și transportul molozului existent, urmate de realizarea unui nou trotuar din pavaj pe o suprafață de 322 mp. Ulterior realizării trotuarelor, vor fi executate lucrări de frezare a părții carosabile, în vederea turnării unui nou covor asfaltic.

Urmărim să facilităm accesul către serviciile medicale, proiectul având prevăzute aproximativ 42 de locuri de parcare.

Intervenția se desfășoară concomitent cu prima etapă de reabilitare a Policlinicii, care constă în termoizolarea clădirii. Și aici, lucrările înaintează! ” a detaliat Primarul Leonard Achiriloaei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul inițiază exproprieri de 14,72 milioane lei pentru secțiunea Leghin – Tg Neamț, parte din A8

Ce includ lucrările?

Lucrările planificate includ desfacerea, excavarea și transportul molozului existent, urmate de construcția unui nou trotuar din pavaj pe o suprafață generoasă de 322 de metri pătrați. Acest nou trotuar va oferi pietonilor un mediu sigur și confortabil pentru a se deplasa în zona respectivă.

Pe lângă construcția trotuarelor, se va realiza și frezarea părții carosabile a străzii Dumbrava Roșie, în vederea aplicării unui nou strat de asfalt. Această intervenție va asigura o suprafață rutieră netedă și sigură pentru circulația autovehiculelor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Implicarea ADR Nord-Est în dezvoltarea durabilă a regiunii: proiecte și perspective

356822204 793544599240776 4021635937424093083 n e1687964614309 - Moldova Invest

De asemenea, proiectul prevede amenajarea a aproximativ 42 de locuri de parcare, pentru a rezolva problema deficitului de spații de parcare în zonă.

Pe lângă lucrările de sistematizare rutieră, Primăria Roman a demarat și prima etapă de reabilitare a Policlinicii, care constă în termoizolarea clădirii. Această măsură va asigura eficiența energetică a clădirii și va contribui la reducerea consumului de energie.

Primarul Leonard Achiriloaei a subliniat importanța abordării simultane a reabilitării infrastructurii rutiere și a clădirilor instituționale. Această sinergie a lucrărilor are scopul de a crea o infrastructură completă și modernă în zona Policlinicii, menită să răspundă nevoilor și așteptărilor tuturor romașcanilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Conferința națională "Femeia în avangarda economică și educațională: transformând România prin inovare și leadership". Reflectare și concluzii


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamț

To Top