Connect with us

Încep lucrările la Autostrada A7, în Neamț! Fermierii, rugați să-și strângă recoltele mai repede!

aotostrada7 1 - Moldova Invest

Neamț

Încep lucrările la Autostrada A7, în Neamț! Fermierii, rugați să-și strângă recoltele mai repede!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Șeful Direcției Județene pentru Agricultură Neamț, Traian Pomohaci, a trimis o adresă către primarii a șapte comune, rugându-i să anunțe fermierii că, de pe 1 septembrie, constructorul Autostrăzii A7 trebuie să aibă liber frontul de lucru.

Până la data de 1 septembrie, se cere ca recoltele să fie finalizate, astfel încât să se permită accesul neîngrădit al constructorului pe traseul Autostrăzii A7. În luna iulie, a avut loc o discuție între reprezentanții prefecturii și conducerea Direcției Județene pentru Agricultură, în cadrul căreia s-a solicitat ca unitățile administrative-teritoriale să întreprindă măsuri pentru a elibera terenurile pe care va trece autostrada, terenuri care au fost cultivate în acest an.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vasluienii au cele mai mici salarii din Regiunea de Nord-Est. Previziuni economice sumbre

Este necesară eliberarea zonei de lucru în care urmează să fie construită Autostrada A7. Se face referire la culturile cultivate în primăvară, cum ar fi floarea-soarelui, porumbul, soia și sfecla de zahăr. Se pare că fermierii au ales să planteze pe aceste terenuri în contextul în care lucrările la autostradă au întârziat. În prezent, li se solicită să permită accesul pe terenuri până la 1 septembrie, astfel încât eventualele pierderi în recolte să fie minimalizate.

În iulie 2023, prefectul a atras atenția că zona de lucru trebuie să fie eliberată pentru constructorii autostrăzii. Între timp, constructorii au continuat să lucreze pe alte porțiuni de drum, urmând ca începând cu 1 septembrie să se concentreze pe zona din Neamț. Potrivit lui Traian Pomohaci, există anumite culturi, precum porumbul hibrid, floarea-soarelui sau rapița, care pot fi recoltate cu un nivel mai ridicat de umiditate, iar ulterior aceste produse pot fi uscate prin metode tehnice.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Când vor începe lucrările la lotul 3 al Autostrăzii Unirii (A8)

„De la 1 septembrie încep lucrările pentru Autostrada A7, în zona Roman! Mă bucur să văd că o astfel de inițiativă foarte bună ia amploare, sprijinind dezvoltarea județului Neamț care, în curând, va fi traversat de două dintre cele mai importante autostrăzi ale țării, Autostrada A8, care ne asigură legătura cu vestul țării şi A7, Autostrada Moldovei, care leagă regiunea noastră de sudul României”, a adăugat și liderul PNL Neamţ, George Lazăr.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Consiliul Județean Suceava va aproba programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile pentru activități non-profit pe anul 2024

„În toată această perioadă, am fost în permanență preocupat de stadiile lucrărilor şi am menținut o foarte bună comunicare cu directorul general, domnul Cristian Pistol şi întreaga echipă a Companiei Naționale pentru Administrarea Infrastructurii Rutire. Am primit asigurări de la CNAIR că lucrările pentru autostrada A7 în zona Roman vor începe la termenul stabilit, pe 1 septembrie, fără nicio întârziere.” a conchis George Lazăr.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamț

To Top