Connect with us

Lucrările de reabilitare la școlile gimnaziale din Piatra-Neamț întâmpină unele ÎNTÂRZIERI

Collage Maker 11 Jul 2023 10 30 AM 6317 - Moldova Invest

Neamț

Lucrările de reabilitare la școlile gimnaziale din Piatra-Neamț întâmpină unele ÎNTÂRZIERI

În luna februarie a acestui an, au început lucrările de reabilitare și modernizare la Școlile Gimnaziale nr. 5 și nr. 8 din Piatra-Neamț. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Florin Jbanca, a oferit detalii despre stadiul lucrărilor

La Școala Gimnazială nr. 5, una dintre cele mai mari unități de învățământ din oraș, lucrările se desfășoară conform graficului, iar stadiul de execuție este în prezent de 60% (la data de 10 iulie).

WhatsApp Image 2023 07 11 at 10.23.161 - Moldova Invest

Conform contractului, termenul de finalizare este stabilit pentru 31 decembrie 2023.

Lucrările sunt realizate de o asociație formată din patru companii: Ștef Sava Construcții, Proinstal, RARD Construct, cu New Proiect Piatra-Neamț ca lider al asocierii.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Percepția pozitivă a românilor asupra UE este sub media europeană! Rolul europarlamentarilor și a ADR-urilor

Până în prezent, au fost finalizate șarpanta, rezervorul de apă pentru incendiu (cu o capacitate de 200 mc) și instalațiile electrice.

Lucrările la fundațiile pentru panourile fotovoltaice sunt într-un stadiu avansat de 90%, iar amenajările interioare au fost realizate în proporție de 80%.

În continuare, se va monta tâmplăria și se vor efectua amenajările exterioare.

La Școala Gimnazială nr. 8, lucrările se află doar la 30% din stadiul de execuție

La Școala Gimnazială nr. 8, unde constructorul este Site Bau Construct, lucrările se află doar la 30% din stadiul de execuție. Constructorul a justificat întârzierea prin faptul că mobilierul școlar a fost scos de către acesta în momentul preluării amplasamentului în februarie, iar la demontarea parchetului s-au descoperit alte probleme.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Muncii precizează că vârsta de pensionare este acum direct legată de speranța de viață în România

WhatsApp Image 2023 07 11 at 10.23.15 - Moldova Invest

Sub parchet s-a constatat un strat de aproximativ 10 cm format din zgură și rumeguș, care a necesitat îndepărtarea și turnarea unui strat mai gros de șapă, proces care necesită timp suplimentar pentru întărire.

De asemenea, unele materiale de construcții au trebuit înlocuite în timpul lucrărilor, deoarece nu corespundeau cu dimensiunile reale găsite la fața locului.

Instalațiile electrice și sanitare sunt complet finalizate, iar instalațiile termice sunt montate în proporție de 95%.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Implicarea ADR Nord-Est în dezvoltarea durabilă a regiunii: proiecte și perspective

Cu toate acestea, lucrările se află încă la un stadiu de numai 30% din execuție, din cauza întârzierilor în turnarea șapelor și aplicarea stratului de glet, atât grosier, cât și fin, în cadrul amenajărilor interioare.

Constructorul a declarat că lucrările vor fi finalizate în termen, respectiv până la 31 decembrie a acestui an.

Sursa: mesagerulneamt.ro


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamț

To Top