Connect with us

Microbuz școlar electric pentru elevii din Petricani, județul Neamț

Autobuz Electric sursa Dreamstime e1617796423268 - Moldova Invest

Neamț

Microbuz școlar electric pentru elevii din Petricani, județul Neamț

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Elevii din comuna Petricani, din județul Neamț, se vor bucura de un mijloc de transport școlar modern și ecologic: un microbuz electric

Inițiativele primarului social-democrat Ticușor Vasiliu și ale echipei sale au condus la această veste excelentă pentru comunitatea locală.

Pe data de 14 iulie, cererea de finanțare pentru achiziționarea microbuzului școlar electric, cu o capacitate de 16+1 locuri, a obținut punctajul maxim, 100 de puncte, și proiectul a fost aprobat pentru finanțare.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Se redeschide Muzeul Memorial „Ion Creangă” din Humuleşti

Astfel, elevii din comuna Petricani vor beneficia de cel mai modern mijloc de transport către școli, contribuind în același timp la protejarea mediului înconjurător.

Utilizarea unui microbuz școlar electric aduce multiple avantaje: reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, creșterea nivelului de siguranță rutieră și asigurarea unui confort sporit pentru elevi în timpul călătoriilor către școală.

În plus, primarul social-democrat Ticușor Vasiliu a depus un proiect la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) pentru construirea a 4 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, prin finanțare nerambursabilă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Anunț privind organizarea licitației electronice pentru cesionarea dreptului de recoltare a ciupercilor comestibile – trufe, din fond forestier proprietate publică a statului, producția anului 2024

Fiecare sat din comuna Petricani va fi echipat cu o stație de reîncărcare, oferind astfel posibilitatea utilizatorilor de mașini electrice să beneficieze de infrastructura necesară pentru reîncărcarea vehiculelor lor.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamț

To Top