Connect with us

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel CADARIU: ”Succesul programelor regionale depinde de adoptarea procesului de regionalizare”

daniel cadariu - Moldova Invest

Neamț

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel CADARIU: ”Succesul programelor regionale depinde de adoptarea procesului de regionalizare”

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, CONSTANTIN DANIEL CADARIU, a subliniat, în contextul lansării Programului Regional 2021-2027, faptul că succesul acestui nou ciclu de finanțare va fi un argument în favoarea mai vechii idei a regionalizării

MInistrul Daniel CADARIU a susținut, de asemenea, în fața numeroșilor reprezentanți ai administrațiilor locale și ai mediului de afaceri  din regiunea Moldovei că acest Program Regional N-E 2021 – 2027 a fost cu atât mai așteptat, cu cât Ministerul pe care îl conduce are alocate fonduri total insuficiente pentru cele 24 de programe inițiate și aflate în diferite stadii de implementare.

”Dacă va fi o reușită, va fi un argument suplimentar, mai ales din perspectiva administrațiilor locale să accepte regionalizarea”

”Lansarea acestui Program Regional este extrem de importantă. Și am în vedere perspectiva regionalizării în general. Acum câțiva ani s-a făcut un prim pas.

S-au constituit aceste regiuni de dezvoltare, cu agențiile corespunzătoare, dar din păcate, din acel moment, mare lucru nu s-a mai făcut. Aceste programe regionale reprezintă, practic, al doilea pas spre acest proces.

Drept urmare, de modul în care dumneavoastră și celelalte șapte agenții din țară veți duce la bun sfârșit aceste programe, depinde pasul următor.

Pentru că dacă va fi o reușită, va fi un argument suplimentar, mai ales din perspectiva administrațiilor locale să accepte regionalizarea, altfel vom avea o mare problemă”, a declarat, în cadrul conferinței de lansare a Programului Regional N-E 2021 -2027 de la Piatra Neamț, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel CADARIU.  

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ediția a VIII-a a Galei Turismului 'Descoperă Nord-Est': Punct de reper pentru dezvoltarea regională și turismul transfrontalier

”În condițiile în care un Minister dedicat mediului de afaceri și Turismului are alocate din 29 de miliarde euro din PNRR, doar 24 milioane de euro, mi se pare inadmisibil, pentru a gestiona o problemă atât de importantă”

”Am o extrem de mare nemulțumire față de ce am găsit la acest Minister, chiar dacă este nou înființat, ce îi este arondat și prin PNRR și din ciclul de finanțare 2021-2027. 

În condițiile în care un Minister dedicat mediului de afaceri și Turismului are alocate din 29 de miliarde euro din PNRR, doar 24 milioane de euro, mi se pare inadmisibil, pentru a gestiona o problemă atât de importantă. 

Lucrurile stau și mai grav, dacă discutăm despre ciclul financiar 2021 – 2027, unde Ministerul nostru nu are alocat absolut nimic, motiv pentru care pachetul de programe la care lucrăm de 11 luni de zile și sunt în diverse stadii de implementare – sunt 24 de astfel de programe, se bazează aproape exclusiv pe bugetul de stat.

Și atunci revin de unde am plecat și spun că este extrem de așteptat acest program la nivel de regiune de data aceasta, din perspectiva mediului de afaceri și, evident, din perspectiva administrațiilor publice locale, a conchis ministrul CADARIU.  

Moldova Invest îți recomandă și ...   Lucrările de reabilitare a monumentului arhitectonic Casa Celibidache, în valoare de 4.427.696 lei, SUSPENDATE


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamț

To Top