Connect with us

O aventură estivală în România, pentru peste 5.000 de tineri români din diaspora: în Neamț și alte 5 județe

Collage Maker 03 Jul 2023 02 03 PM 7923 - Moldova Invest

Neamț

O aventură estivală în România, pentru peste 5.000 de tineri români din diaspora: în Neamț și alte 5 județe

Taberele ARC 2023 au ajuns la cea de-a XIV-a ediție. Acest program oferă oportunitatea a peste 5.000 de elevi, studenți și tineri români din 24 de țări să petreacă o săptămână în România, în cele 6 tabere organizate în diverse zone ale țării

Taberele vor debuta luni, pe 3 iulie, urmând să se încheie pe 28 august.Gazdele taberelor sunt locațiile din Neamț – Oglinzi, Gorj – Săcelu, Botoșani – Codrii de Aramă, Hunedoara – Căprioara, Bistrița Năsăud – Sângeorz-Băi și Tulcea – Sulina.

În plus, tineri și elevi din Republica Moldova sunt invitați să participe în calitate de voluntari.

Programul este organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni în colaborare cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Agenția Națională pentru Sport.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Conferința națională "Femeia în avangarda economică și educațională: transformând România prin inovare și leadership". Reflectare și concluzii

Festivitatea de deschidere va avea loc pe 6 iulie, la Sulina, iar transmisiunea va fi disponibilă în celelalte 5 tabere.

Care este scopul programului?

Scopul acestui program este de a prezenta tinerilor români care trăiesc în afara țării autenticitatea României, conectându-i astfel cu istoria, cultura, tradițiile și arta românească.

Profesori români și voluntari implicați în promovarea identității românești vor asigura un program variat, care să permită participanților să își aprofundeze cunoștințele de limba română, precum și să descopere mai multe despre istoria, cultura și geografia României.

În cadrul deschiderii, vor fi prezenți reprezentanți ai Parlamentului României, Guvernului și misiunilor diplomatice ale României din străinătate, precum și autorități publice din România.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Percepția pozitivă a românilor asupra UE este sub media europeană! Rolul europarlamentarilor și a ADR-urilor

Taberele ARC își propun să promoveze interacțiunea între tinerii din comunitățile istorice și cei din diaspora, dezvoltând astfel abilitățile de comunicare, ceea ce este deosebit de important în promovarea imaginii României.

Participanții la program provin din 24 de țări diferite, precum Albania, Austria, Bulgaria, Canada, Cehia, Croația, Emiratele Arabe Unite, Germania, Grecia, Italia, Iordania, Israel, Kazahstan, Macedonia de Nord, Marea Britanie, Maroc, Olanda, Republica Moldova, Serbia, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia, Ucraina și Ungaria.

Aceștia vor avea ocazia să participe la excursii și vizite culturale în zonele în care se desfășoară taberele, descoperind astfel obiective turistice și culturale importante din România.

Cum arată programul în acest an

Programul seriilor pentru anul 2023 este următorul:

  • Oglinzi, județul Neamț, în perioada 3 iulie – 21 august 2023;
  • Codrii de Aramă, județul Botoșani, în perioadele 3 iulie – 31 iulie 2023 și 14 august – 28 august 2023;
  • Căprioara, județul Hunedoara, în perioada 3 iulie – 7 august 2023;
  • Săcelu, județul Gorj, în perioada 3 iulie – 7 august 2023;
  • Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud, în perioada 3 iulie – 28 august 2023;
  • Sulina, județul Tulcea, în perioada 3 iulie – 28 august 2023.
Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul inițiază exproprieri de 14,72 milioane lei pentru secțiunea Leghin – Tg Neamț, parte din A8

Taberele ARC reprezintă o inițiativă valoroasă prin care se promovează legătura tinerilor români din diaspora și comunitățile istorice cu țara lor de origine, oferindu-le posibilitatea de a se conecta la rădăcinile și valorile culturale românești și de a întări legăturile cu România autentică.

Sursa: zch.ro


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamț

To Top