Connect with us

O nouă conferință marca OFA UGIR: “Femeia în avangarda economică și educațională: transformând România prin inovație și leadership”

387785977 636058928712615 2016208008207204945 n - Moldova Invest

Neamț

O nouă conferință marca OFA UGIR: “Femeia în avangarda economică și educațională: transformând România prin inovație și leadership”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Târgu Neamț va găzdui o nouă ediție a Conferinței Naționale organizate de OFA UGIR – Organizația Femeilor Antreprenor din Uniunea Generală a Industriașilor din România

Evenimentul va avea loc pe 20 octombrie și se va concentra pe tema “Femeia în avangarda economică și educațională: transformând România prin inovare și leadership”.

Conferința își propune să evidențieze contribuția crucială a femeilor în modernizarea economică și socială a țării. Agenda evenimentului cuprinde două paneluri esențiale pentru progresul societății contemporane.

Primul panel se va axa pe implicarea femeilor în sfera politică, economică și socială, explorând provocările și oportunitățile reprezentării femeilor în aceste domenii. Vor fi discutate politicile publice propuse de guvern, alături de recomandările europene pentru secolul XXI. De asemenea, vor fi prezentate testimoniale inspiraționale de la femei antreprenor care au excelat în domenii considerate tradițional masculine.

Al doilea panel se va concentra pe educația ca instrument principal în creșterea implicării femeilor în societate și economie. Se vor explora strategii și programe educaționale europene care încurajează tinerele să abordeze antreprenoriatul, precum și importanța mentoratului și a educației financiare solide pentru femei. În plus, se va discuta despre promovarea domeniilor STEM în rândul femeilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Astăzi va fi semnat contractul pentru construirea noului spital județean din Neamț, o investiție de 160 de milioane de euro

În cadrul conferinței se vor afla personalități de marcă, fiecare aducând cu sine o vastă experiență și perspectivă unică asupra rolului femeilor în societatea contemporană.

Printre aceștia se numără Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, care va explora provocările și oportunitățile pentru reprezentarea femeilor în viața politică și economică din România. Alături de ea, Ramona Strugariu, Deputat european, va aduce perspective europene asupra rolului femeilor în secolul XXI.

Maria Raicu, CEO al hotelurilor „Eden”, va împărtăși din experiența sa în mediul de afaceri, în timp ce Besenyei Sarolta, manager la IncubCenter și vicepreședinte al Asociației Smart City Romania, va oferi o viziune inspirațională asupra femeilor antreprenor care au triumfat în domenii tradițional masculine.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Se redeschide Muzeul Memorial „Ion Creangă” din Humuleşti

Luminița Popescu, Secretar de Stat și președintele Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES), va aborda subiectul diversității în leadership. Mirabela Miron, Președinte OFA UGIR, va modera acest panel, aducând expertiză și îndrumare în discuții.

Panelul al doilea va fi dedicat educației ca instrument esențial în creșterea implicării femeilor în societate și economie. Roxana Mînzatu, Secretar de Stat la Cancelaria Prim-ministrului României, va discuta despre sursele de finanțare naționale și europene pentru o educație modernă în România.

Cristina Nichita, CEO al Encourage People și Președinte „Surâsul albastru”, va evidenția importanța mentoratului în dezvoltarea carierelor femeilor. De asemenea, un reprezentant al Raiffeisen Bank va oferi perspectiva sectorului privat asupra colaborării cu sistemul public în dezvoltarea educației.

Loredana Mihăilă, Director General la Management Account Suceava, va aduce în discuție importanța educației financiare pentru femei. Diana Vieru, fondator „Vitrans”, va aborda subiectul încurajării femeilor în domeniul STEM.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Reciclare DEEE în Regiunea Nord-Est. Anual, în România se generează 100.000 de tone de deșeuri electronice, însă doar 35% dintre acestea sunt colectate

Nicoleta Scutaru, Fondator a MEDAS SA și specialist în științe juridice și coaching, va oferi perspective valoroase în dezvoltarea carierelor femeilor. Ana-Maria Icătoiu, Vicepreședinte OFA UGIR, va asigura moderarea acestui panel, facilitând discuțiile cu eficiență.

Acești spakeri vor aduce laolaltă viziuni, experiențe și soluții pentru a promova și sprijini implicarea femeilor în diverse aspecte ale societății și economiei românești. Conferința se anunță a fi un eveniment de referință pentru transformarea și modernizarea României prin contribuția semnificativă a femeilor.

Evenimentul reprezintă o oportunitate unică de a face parte dintr-o comunitate de lideri, experți și inovatori care își propun să redefinească viitorul României printr-o implicare activă și semnificativă a femeilor.

La finalul conferinței, participanților li se oferă oportunitatea de a prezenta proiecte sau evenimente pe care le au în plan să le desfășoare în perioada următoare.


Continue Reading
You may also like...

OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamț

To Top