Connect with us

Piatra-Neamț va avea, în sfârșit, un parc industrial! Investiție 100% privată

Collage Maker 19 May 2023 03 28 PM 5421 - Moldova Invest

Neamț

Piatra-Neamț va avea, în sfârșit, un parc industrial! Investiție 100% privată

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Primarul municipiului Piatra Neamț, a anunțat că orașul va beneficia de un parc industrial: investiție 100% privată și, cel mai important, 100% locală

Primarul municipiului Piatra Neamț, Andrei Carabelea, a făcut un anunț important pentru comunitatea locală – orașul va beneficia de un parc industrial, care va fi o investiție complet privată și, în plus, realizată integral de către un antreprenor local.

E o mare bucurie să vă pot anunța că Piatra-Neamț va avea un parc industrial. E o investiție 100% privată și, cel mai important, 100% locală, a unui antreprenor de succes din orașul nostru.

WhatsApp Image 2023 05 19 at 15.18.47 - Moldova Invest

Pe o suprafață de 85.000 mp pe strada Dumbravei, în câteva luni își vor începe activitatea angajații administratorului Parcului Industrial, dar și ai altor companii.

Susțin acest proiect și în următoarea ședință de Consiliu Local voi supune aprobării acordul de principiu pentru înființarea parcului industrial.”, a precizat în postarea de pe Facebook, primarul Andrei Carabelea.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Astăzi va fi semnat contractul pentru construirea noului spital județean din Neamț, o investiție de 160 de milioane de euro

Parcul industrial se va întinde pe o suprafață generoasă de 85.000 de metri pătrați, amplasată pe strada Dumbravei.

Când se vor finaliza lucrările

În doar câteva luni, angajații administratorului parcului industrial, precum și ai altor companii, vor începe activitatea în această nouă zonă dedicată dezvoltării industriale. Primarul a declarat pentru MOLDOVA INVEST că până în luna octombrie șantierul va fi finalizat.

Contactat telefonic, primarul Carabelea ne-a declarat: „Este o investiție privată și abia au inițiat procedurile pentru înregistrarea din punct de vedere administrativ și legal, ca parc industrial.

O firmă din Piatra Neamț a decis să inițieze acest proiect.

WhatsApp Image 2023 05 19 at 15.18.46 - Moldova Invest

Susțin acest proiect propunând Consiliului local, Acordul de principiu, ca pas necesar pentru obținerea statului de parc industrial.

În luna octombrie ar trebui să fie gata șantierul, iar cu mult mai devreme ar trebui să existe toate condițiile pentru demararea demersurilor  de promovare și stabilirea unui regulament propriu de funcționare a parcului industrial. Acestea sunt exclusiv în sarcina investitorului.”

Precizăm că până la acest moment, nu a fost făcut public numele misteriosului investitor, iar primarul a evitat să-l menționeze.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Un studiu CEPS susține că sectorul energetic al Balcanilor de Vest se află în pragul colapsului!


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamț

To Top