Connect with us

Se desfășoară un amplu program de reparații și investiții în municipiul Piatra Neamț

Collage Maker 16 Aug 2023 03 38 PM 937 - Moldova Invest

Neamț

Se desfășoară un amplu program de reparații și investiții în municipiul Piatra Neamț

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Primarul Andrei Carabelea anunță investiții majore în Piatra Neamț, de la arterele principale până la rețeaua de apă și zonele de agrement

Municipiul Piatra Neamț este în plină transformare, iar administrația locală a demarat un program ambițios de reparații capitale și investiții menite să îmbunătățească semnificativ infrastructura orașului.

WhatsApp Image 2023 08 16 at 15.34.27 - Moldova Invest

Piatra-Neamț a intrat într-un amplu program de reparații capitale și investiții”, a declarat primarul Andrei Carabelea într-o postare recentă pe rețelele de socializare.

Primarul a enumerat câteva dintre direcțiile majore ale acestui program, care acoperă o gamă largă de nevoi comunitare:

  1. Arterele Principale: Programul se axează pe îmbunătățirea carosabilului, trotuarelor și crearea de piste pentru bicicliști pe arterele principale din oraș.
  2. Rețeaua de Apă: Reabilitarea rețelei magistrale de apă reprezintă un alt obiectiv important pentru asigurarea unei infrastructuri sustenabile în Piatra Neamț.
  3. Poduri, Podețe și Punți Pieteonale: Pentru o conectivitate mai bună și mai sigură, proiectul vizează modernizarea și întreținerea podurilor, podețelor și punților pietonale din oraș.
  4. Regularizarea Torenților și Pâraielor: Lucrările de regularizare a torenților și pâraielor sunt esențiale pentru prevenirea inundațiilor și protejarea mediului.
  5. Parcuri, Zone de Agrement și Locuri de Joacă: Pentru a oferi locuitorilor orașului spații verzi și zone de relaxare, proiectul include modernizarea parcurilor și crearea unor noi zone de agrement și locuri de joacă.
Moldova Invest îți recomandă și ...   Textile inteligente și sustenabile: Un viitor promițător pentru antreprenoriat la atelierul de descoperire antreprenorială de la Piatra Neamț

WhatsApp Image 2023 08 16 at 15.34.28 - Moldova Invest

Primarul Carabelea a subliniat că deja s-a înregistrat un progres semnificativ în cadrul acestui program.

Unul dintre marile realizări a fost supratraversarea conductei de alimentare cu apă peste râul Cuiejdi.

Această realizare marchează 40% din proiectul total, care va continua cu ultimele două tronsoane: Piața Mihail Kogălniceanu și Bulevardul Decebal.

WhatsApp Image 2023 08 16 at 15.34.30 - Moldova Invest

„Se lucrează în continuare și la pod, la cele două maluri (se pregătește turnarea betonului pe malul drept) și în 10 zile se vor monta grinzile. În aproximativ o lună se va putea circula pe podul de la Spital.” a mai adăugat primarul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Se redeschide Muzeul Memorial „Ion Creangă” din Humuleşti

Se lucrează intens la podul aflat în reabilitare, iar în aproximativ 10 zile se vor monta grinzile, estimându-se că în aproximativ o lună se va putea circula pe “Podul de la Spital” .


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Neamț

To Top