Connect with us

Numărul turiștilor străini care au ajuns în România în 2023 a înregistrat o creștere de 26,5% comparativ cu anul anterior. Ce țară conduce topul turiștilor care au vizitat țara noastră?

obiective turistice Brasov - Moldova Invest

Romania

Numărul turiștilor străini care au ajuns în România în 2023 a înregistrat o creștere de 26,5% comparativ cu anul anterior. Ce țară conduce topul turiștilor care au vizitat țara noastră?

Marţi seara, Ştefan Radu Oprea, Ministrul Turismului, a adus în atenția publicului “vesti bune din turism”: numărul turiștilor străini care au ales România ca destinație a crescut în ultimul an în comparație cu anul precedent. Acesta a subliniat că strategiile de promovare a României în diverse țări vor continua, conform informațiilor furnizate de News.ro.

Potrivit declarației de pe Facebook a lui Ștefan Radu Oprea, numărul turiștilor străini care au vizitat România în 2023 a înregistrat o creștere semnificativă, cu 26,5% mai mult decât în anul anterior. Institutul Național de Statistică a raportat că peste 13,65 milioane de turiști au fost înregistrați în unitățile de primire din țară, înregistrând o creștere de 10,5% față de anul 2022. De asemenea, numărul total de înnoptări a ajuns la 29,17 milioane în 2023, o creștere de 9,8% față de anul precedent. Durata medie a șederii, atât pentru turiștii români, cât și pentru cei străini, a fost de 2,1 zile.

Moldova Invest îți recomandă și ...   CFR Călători va achiziționa 20 de trenuri de la compania poloneză Pesa cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)

Ministrul Turismului a menționat că Germania, Italia și Israel se află în fruntea clasamentului privind țările care au trimis cei mai mulți turiști în România, cu 218.300, respectiv 186.700 și 150.500 de sosiri.

De asemenea, Ștefan Radu Oprea a prezentat topul celor trei destinații preferate din România, în funcție de numărul de sosiri:

  • București: 1,83 milioane de sosiri;
  • Constanța: 1,57 milioane de sosiri;
  • Brașov: 1,51 milioane de sosiri.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare turistică a fost de 30,7%, în creștere cu 1,3 puncte procentuale față de anul precedent. Ministrul a subliniat că vor continua campaniile de promovare a României ca destinație turistică.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Transformarea Municipiului Huși, sub conducerea primarului ing. Ioan CIUPILAN: inovație, sustenabilitate și proiecte de dezvoltare


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top