Connect with us

O centrală de cogenerare în valoare de 80 de milioane de lei va fi construită la Arad

1421371cet24 scaled 1 scaled - Moldova Invest

Romania

O centrală de cogenerare în valoare de 80 de milioane de lei va fi construită la Arad

La licitația organizată pentru proiectul de construcție a centralei electrice în cogenerare pe bază de gaze de la Arad, finanțat prin PNRR, au fost depuse oferte de două consorții conduse de companii românești

Proiectul intitulat “Sursă de producere energie termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență la CET Hidrocarburi SA,” finanțat prin PNRR, vizează proiectarea, asistența tehnică din partea proiectantului, execuția lucrărilor, amenajarea terenului, utilitățile, documentațiile, construcțiile și procurarea echipamentelor pentru obiectivul de investiții. De asemenea, acest proiect implică organizarea șantierului, instruirea, efectuarea de probe și teste.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România primește finanțare în valoare de 110 de milioane de euro de la Banca Mondială pentru combaterea poluării cu nutrienți

centrale de cogenerare si regeneerare 1440X768 - Moldova Invest

Valoarea totală a contractului este de 402 milioane de lei, aproximativ 80 de milioane de euro. Criteriul principal de atribuire este “cel mai bun raport calitate-preț,” iar contractul va avea o durată de 30 de luni.

Noua centrală electrică va avea o capacitate de 10,3 MW electric și 9 MW termic, putând utiliza atât gaz natural, cât și un amestec de gaz cu 20% hidrogen pentru a reduce emisiile de carbon.

Moldova Invest îți recomandă și ...   AHK Business Outlook pentru România: Companiile germane se așteaptă la o încetinire a economiei și sunt pesimiste în privința viitorului

Licitația a fost inițiată în luna iulie, cu extinderi ulterioare ale termenelor. Recent, au fost publicate numele ofertanților pe platforma Electronică de Achiziții Publice. Acestea includ două consorții conduse de companii locale:

Primul consorțiu este format din Elsaco Electronic S.R.L (lider), Vestra Industry SRL și Elsaco Engineering SRL.

Al doilea consorțiu este condus de Restart Energy One (liderul consorțiului) și Energomontaj, iar ca terț apare și compania chineză Jiangsu CTP Power Co.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România, exportator net de energie electrică! Care sunt principale destinații de export în 2023?

Grupul de firme Elsaco este specializat în domeniul utilităților și este controlat de un grup de oameni de afaceri români, condus de Valeriu Iftime din Botoșani. Pe de altă parte, Restart Energy One este o companie din Timișoara controlată de omul de afaceri Armand Domuță și este cunoscută pentru activitățile sale în furnizarea de energie și gaze, precum și în dezvoltarea proiectelor în domeniul energiei regenerabile.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top