Connect with us

O nouă generație DUSTER din gama Dacia va intra în producție în următoarea perioadă

Dacia Bigster scaled - Moldova Invest

Romania

O nouă generație DUSTER din gama Dacia va intra în producție în următoarea perioadă

Mihai Bordeanu, Managing Director al mărcii Dacia în România, a anunțat că o nouă versiune a modelului Duster va fi produsă la uzina din Mioveni în doar câteva săptămâni. De asemenea, în gama Dacia vor intra modelul Bigster, cât și o nouă generație Spring în viitorul apropiat

Dacia se află într-un proces activ de transformare și extindere a gamei sale de produse. Odată ce Luca de Meo, CEO-ul Grupului Renault, a acordat o mai mare autonomie șefilor mărcii pentru a o dezvolta independent de Renault, planurile de viitor au început să prindă contur, unele devenind deja realitate.

În acest sens, un pas important în evoluția mărcii este intrarea în producție și lansarea pe piață a unei noi generații a SUV-ului Duster. Conform declarațiilor lui Mihai Bordeanu, Director Executiv al Mărcii Dacia pentru Europa de Sud-Est și Șeful Țării pentru România, “suntem la doar câteva săptămâni distanță de obținerea acordului pentru fabricație și de startul producției noii generații Dacia Duster la Mioveni. Este cu adevărat un moment extraordinar. Vorbim despre cel mai bine vândut SUV din Europa prin intermediul distribuției retail în ultimii șase ani. Este un motiv de mândrie pentru întreaga echipă Dacia. Și acesta nu este sfârșitul drumului pentru noi.”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministerul Culturii: Deblocarea schemei de sprijin pentru industria cinematografică va atrage investiții în România în valoare de peste 200 de milioane de euro în 2024

Șeful mărcii Dacia în România a dezvăluit în timpul celei de-a șasea ediții a Automotive Industry Forum, un eveniment organizat de The Diplomat, că “la începutul lui 2025 vom lansa Bigster, o mașină de segment C, mai mare decât Duster

Mihai Bordeanu Dacia Renault 2021 - Moldova Invest

”Evident, pentru a fi pregătiți pentru asamblarea acestuia în 2025, trebuie să depunem eforturi considerabile în anul viitor. Este o provocare semnificativă. Modelul a ajuns deja în România, la centrul de design și, ulterior, la centrul tehnic de la Titu.”, a spus Boredanu.

Mai mult decât atât, Dacia pregătește surprize și pentru clienții săi, continuând cu lansarea unei noi generații a modelului electric mic, Spring. Mihai Bordeanu a confirmat oficial pentru prima dată că Dacia Spring va avea o nouă generație în curând.

Moldova Invest îți recomandă și ...   ROMÂNIA se situează pe PRIMUL LOC în EUROPA la exportul de grâu în acest an

O altă veste bună este că vom avea o schimbare de generație pentru Dacia Spring, una care ne va permite să continuăm să electrificăm România și să aducem pe șosele mașini electrice accesibile. Desigur, există curiozități legate de locul unde este fabricat sau modul în care este adus în Europa. Dar trebuie să subliniez un aspect: în viziunea noastră, la Dacia, mașinile electrice trebuie să fie în primul rând accesibile. Acesta a fost obiectivul nostru de la lansarea Dacia Spring“, a adăugat șeful mărcii Dacia în România.

interieur du Dacia Bigster - Moldova Invest

În același timp, una dintre principalele provocări pentru brandul pe care îl conduce va fi digitalizarea. “O altă provocare pentru noi, nu cea din urmă, este digitalizarea. Știu că toată lumea vorbește despre acest lucru, dar haideți să luăm un exemplu concret. În acest an, Dacia va vinde 9.000 de mașini prin platforma online dacia.ro. Acum zece ani, în 2013, asemenea realizări erau de neconceput. Astăzi se întâmplă. Și pentru 2024, avem planuri și mai ambițioase. Ne dorim să oferim clienților noștri o experiență digitală simplă, tipică Dacia”, a explicat Mihai Bordeanu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   BANCA TRANSILVANIA a achiziționat OTP Bank România pentru 347,5 milioane de euro. Banca din Ungaria devine a patra achiziție majoră a BT în ultimul deceniu

Pe lângă aceste aspecte, oficialul a subliniat așteptările față de statul român. “Clienții Dacia, fie că sunt profesori din Galați sau programatori din Cluj, au nevoie de mobilitate accesibilă, iar noi oferim aceasta. Dar devine din ce în ce mai dificil pentru că trecem, precum în jocurile video, de la un nivel la altul – trecând prin pandemie, conflicte la granițe, modificări fiscale etc. Avem nevoie de surprize plăcute, exact ca în jocurile video, care să ne sprijine. Cred că este momentul pentru câteva surprize plăcute, fie că vorbim de infrastructură, educație, sănătate sau alte domenii. Putem avansa la următorul nivel, dar am putea face acest lucru mult mai rapid dacă am primi câteva surprize plăcute“, a încheiat Mihai Bordeanu.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top