Connect with us

Angajații Direcțiilor de Sănătate Publică nemulțumiți că nu au tratament salarial similar celui de la Casele de Asigurări de Sănătate

profimedia 0783448962 f78b66ea04 - Moldova Invest

Romania

Angajații Direcțiilor de Sănătate Publică nemulțumiți că nu au tratament salarial similar celui de la Casele de Asigurări de Sănătate

Angajații Direcțiilor de Sănătate Publică sunt nemulțumiți de forma proiectului de lege privind aprobarea OG nr. 21/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 96/2006 privind reforma în domeniul sănătății (PL-x nr. 172/2023)

Prin noua lege, Parlamentul i-a aprobat personalului din Casele de asigurări de sănătate (CAS) să beneficieze de salariu și celelalte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Care este suma plătită de prosumatori pentru asigurarea locuinței și de ce este mai mare față de cea achitată de cei care nu dețin sisteme fotovoltaice?

În schimb, lucrătorii din Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) județene și a municipiului București nu se bucură de același tratament salarial prin noua lege. Și aceasta deși, în ședința de plen de luni,  Secretarul Camerei Deputaților, a cerut plenului să acorde tratament egal între cele două instituții și să admită amendamentul respins în Comisia de Muncă.

parlamentul romaniei camera deputatilor - Moldova Invest

Amendamentul favorabil lucrătorilor din DSP-uri a fost supus luni votului plenului Camerei Deputaților și respins la vot, cu 36 voturi pentru, de la deputații UDMR și AUR, 6 voturi contra, USR, și 136 abțineri, PSD și PNL.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministerul Culturii: Deblocarea schemei de sprijin pentru industria cinematografică va atrage investiții în România în valoare de peste 200 de milioane de euro în 2024


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top