Connect with us

Premierul CIOLACU avertizează că deficitul bugetar din România ar putea ajunge la 5,7% în acest an

ciolacu smihal kiev ucraina 1 - Moldova Invest

Romania

Premierul CIOLACU avertizează că deficitul bugetar din România ar putea ajunge la 5,7% în acest an

Marcel Ciolacu a declarat că deficitul bugetar al României ar putea înregistra o creștere până la 5,7% în acest an, ca urmare a implementării legii privind măsurile fiscal-bugetare asumate de Guvern în Parlament

El a menționat că această nouă țintă de deficit ar putea fi confirmată printr-o rectificare bugetară în viitorul apropiat.

Ciolacu a criticat creșterea deficitului făcută de fostul prim-ministru Florin Cîțu de la 2,7% la 9,2% și a subliniat că aceasta nu a provocat reacții puternice din partea publicului sau a mass-media, în ciuda unei majorări semnificative a datoriei externe.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Șeful Trezoreriei României sugerează o posibilă îmbunătățire a ratingului de țară. Coerența politicilor, factor decisiv pentru obținerea calificativului BBB

De asemenea, Ciolacu a menționat că Uniunea Salvați România a atacat proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare la Curtea Constituțională, deși aceleași măsuri au fost incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ceea ce sugerează, în opinia sa, o ipocrizie din partea liderilor USR.

Această declarație a lui Marcel Ciolacu evidențiază îngrijorările sale cu privire la evoluția deficitului bugetar și sugerează că există unele discrepanțe în abordarea politică a acestor măsuri.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Noi măsuri de austeritate adoptate de Guvern. Anunțul Ministrului Boloș


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top