Connect with us

Premierul CIOLACU avertizează că deficitul bugetar din România ar putea ajunge la 5,7% în acest an

ciolacu smihal kiev ucraina 1 - Moldova Invest

Romania

Premierul CIOLACU avertizează că deficitul bugetar din România ar putea ajunge la 5,7% în acest an

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Marcel Ciolacu a declarat că deficitul bugetar al României ar putea înregistra o creștere până la 5,7% în acest an, ca urmare a implementării legii privind măsurile fiscal-bugetare asumate de Guvern în Parlament

El a menționat că această nouă țintă de deficit ar putea fi confirmată printr-o rectificare bugetară în viitorul apropiat.

Ciolacu a criticat creșterea deficitului făcută de fostul prim-ministru Florin Cîțu de la 2,7% la 9,2% și a subliniat că aceasta nu a provocat reacții puternice din partea publicului sau a mass-media, în ciuda unei majorări semnificative a datoriei externe.

Moldova Invest îți recomandă și ...   MedLife Grup își întărește prezența în Moldova prin achiziția Antares Clinic

De asemenea, Ciolacu a menționat că Uniunea Salvați România a atacat proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare la Curtea Constituțională, deși aceleași măsuri au fost incluse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ceea ce sugerează, în opinia sa, o ipocrizie din partea liderilor USR.

Această declarație a lui Marcel Ciolacu evidențiază îngrijorările sale cu privire la evoluția deficitului bugetar și sugerează că există unele discrepanțe în abordarea politică a acestor măsuri.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Configurarea Panelului de Sănătate din cadrul Forumului Economic Regional Moldova, Vatra Dornei, 2024


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top