Connect with us

Premierul Marcel Ciolacu: „Este prima oară în istoria României când s-a creat acest echilibru între cheltuieli şi investiţii”

Marcel Ciolacu - Moldova Invest

Romania

Premierul Marcel Ciolacu: „Este prima oară în istoria României când s-a creat acest echilibru între cheltuieli şi investiţii”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Luni, premierul Marcel Ciolacu a afirmat că, pentru prima dată în istoria României, s-a reușit să se stabilească un echilibru între cheltuieli și investiții

În prezent, țara noastră înregistrează un deficit de 56 de miliarde de lei și cheltuieli destinate investițiilor în valoare de 57 de miliarde de lei.

„În acest moment, România are, că tot vorbim şi ne place de acest deficit, cu toţii devenim experţi în deficite, are un deficit de 56 de miliarde şi cheltuieli pe investiţii de 57 de miliarde. Este prima oară în istoria României când s-a creat acest echilibru între cheltuieli şi investiţii. Cunoaştem cu toţii situaţia, când am venit prim-ministru. Înţeleg, anumite persoane sunt supărate pentru că direcţionăm, în primul şi în primul rând, banii către investiţii”, a afirmat Ciolacu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România și Suedia au încheiat 2023 cu SCHIMBURI COMERCIALE de aproape 1,5 miliarde de euro

Conform declarațiilor sale, alocațiile financiare destinate sectorului Transporturilor sunt de o importanță deosebită, având în vedere, printre altele, importanța strategică a acestor proiecte.

„Unii sunt supăraţi că direcţionăm cele mai mari sume către Ministerul Transporturilor. Lucrările în Transporturi se multiplică cel mai repede şi au cea mai mare importanţă strategică. Sunt marile lucrări de infrastructură, aşteptate, să ştiţi, nu numai de români, cred că şi de noi”, a transmis premierul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Vasile Novac, primarul comunei Ivănești, jud. Vaslui, a obținut o finanțare de la CNI de 15.000.000 de lei, pentru asflatarea mai multor drumuri

El a subliniat că vor fi alocate resurse financiare și pentru proiectele de infrastructură.

„Nu va exista să nu avem bani pentru infrastructură. Nimeni nu a pus la socoteală acum şase luni sau opt luni faptul că România este la sfârşitul unui exerciţiu financiar. Şi în primul şi în primul rând, trebuiau să se gândească că trebuie să venim cu cofinanţările, astfel încât aceşti bani să nu-i pierdem. Asta face în acest moment Guvernul. Cu adevărat, cei mai mulţi bani s-au dus la Transporturi, fiindcă sunt cei mai avansaţi”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost semnat contractul de reabilitarea și modernizarea Filarmonicii din Iași! Valoarea acestuia se ridică la 48 de milioane de lei

Premierul a menționat că există numeroase proiecte încă blocate, dar există speranţa unei absorbţii de 95% pe fondurile din exerciţiul financiar precedent.

„Sunt multe programe încă blocate şi sperăm ca prin POIM-ul de la Transporturi să nu pierdem bani la sfârşitul anului. Am sărit la 85%, ultimele plăţi absorţia cu exerciţiul financiar. Este prima oară atât de mare. Avem la decontare încă 1,5 miliarde. O să mai dau în următoarea şedinţă de Guvern cofinanţarea pentru MIPE, astfel încât să ajungem peste 95% cu absorbţia de exerciţiu financiar trecut”, a explicat Ciolacu.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top