Connect with us

Proiectul blindatului românesc Saur 2 are încă șanse să devină realitate

dsc 7884 scaled - Moldova Invest

Romania

Proiectul blindatului românesc Saur 2 are încă șanse să devină realitate

Transportoarele blindate amfibii de fabricație românească, modelul Saur 2, au potențialul de a evita un eventual eșec. Sectorul industriei de apărare din România este pregătit să contribuie, așteptând doar aprobarea sau sprijinul necesar, cunoscut și sub denumirea de “undă verde”

Automecanica Moreni a fabricat transportorul blindat amfibiu românesc Saur 2, care a fost omologat după trecerea testelor inițiale. Cu toate acestea, Saur 2 nu a reușit să intre pe piața internațională.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Executivul intenționează să impună un prag pentru acordarea burselor de merit

Deși producția era pregătită pentru lansare, transportorul blindat amfibiu românesc Saur 2 a rămas la stadiul de prototip. Ulterior, s-a încercat dezvoltarea unui model ulterior, Saur 3, dar fără succes

- Moldova Invest

Potrivit directorului Automecanica Moreni, Corneliu Vișoianu, soluția pentru Saur 2 constă într-o retehnologizare și modernizare amplă pentru a-l face competitiv pe piață. El afirmă că industria românească de apărare este gata să contribuie la acest efort, aducând împreună mai multe companii și resurse pentru reluarea proiectului.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Adrian Căciu: "România nu riscă pierderea fondurilor europene, dar se confruntă cu riscul unei amenzi în absența ajustărilor fiscale"

Vișoianu a subliniat că implicarea în programele autohtone este crucială, deoarece industria globală de apărare este suprasolicitată și comenzile nu pot fi onorate înainte de anii 2030. În plus, a menționat importanța discuțiilor cu Ministerul Apărării Naționale pentru eventualul program de transportoare blindate amfibii.

De asemenea, este de remarcat că România a achiziționat câteva vehicule blindate amfibii americane AAV, într-un număr limitat. Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea a 21 de vehicule blindate cu șenile AAV către România, împărțite în trei versiuni diferite, pentru o sumă estimată la 120,5 milioane de dolari.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții de 200 milioane de euro pentru construcția unui parc fotovoltaic în România

Solicitarea Guvernului român către Statele Unite a inclus vehicule AAVP-7A1 pentru transport și debarcare de trupe, vehicule de comandă AAVC-7A1 și transportoare AAVR-7A1, alături de accesorii precum mitraliere Browning M2, mitraliere M240B 7,62 și lansatoare automate de grenade MK-19 de 40 mm, precum și sisteme de ochire cu termoviziune M36E T1.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top