Connect with us

Prosumatorii ar putea primi bani pentru energia livrată în rețea în luna următoare

294215 articol scaled - Moldova Invest

Romania

Prosumatorii ar putea primi bani pentru energia livrată în rețea în luna următoare

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Proiectul de lege care prevede ca prosumatorii să primească banii pentru energia livrată în rețea în luna următoare a fost aprobat de Senat

Inițiativa legislativă a fost propusă de un grup de parlamentari din partidele PSD, PNL, USR și UDMR

Aceasta adaugă la drepturile stipulate în Legea 123/2012 posibilitatea prosumatorilor persoane fizice de a primi o compensație financiară lunară pentru energia electrică produsă și livrată în rețea. De asemenea, aceștia pot utiliza suma rezultată din această compensație pentru a achita alte servicii contractate de la furnizorii cu care au încheiat contract, inclusiv servicii de furnizare a gazelor naturale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Transelectrica: „Cel mai provocator proiect de construire a unei linii electrice aeriene din ultimii 30 de ani, a fost încheiat cu succes”

De asemenea, prosumatorii pot transmite gratuit energia electrică produsă și livrată în rețea către alți clienți ai furnizorului cu care au încheiat contractul. Propunerea legislativă urmează să fie dezbătută de Camera Deputaților, care are rolul de a lua decizia finală în acest caz.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top