Connect with us

România a ajuns la o rată de absorbție de 90% a fondurilor europene disponibile în exercițiul financiar 2014-2020

adrian caciu scaled 1 scaled - Moldova Invest

Romania

România a ajuns la o rată de absorbție de 90% a fondurilor europene disponibile în exercițiul financiar 2014-2020

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu a declarat marți, 28 noiembrie, că România a ajuns la o rată de absorbție de 90% a fondurilor europene disponibile în exercițiul financiar 2014-2020

Astfel, România a încasat până în prezent peste 21,6 miliarde euro pe programele din politica de coeziune.

„Declaraţiile de cheltuieli care urmează a fi transmise Comisiei Europene până la final de an împreună cu cele deja aflate spre rambursare la Comisie vor permite României o absorbţie maximală a fondurilor europene atât de necesare dezvoltării ţării noastre”, a adăugat ministrul.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Meditațiile contra cost oferite elevilor de la clasă au fost oficial interzise. Ce proceduri trebuie să urmeze profesorii?

Fondurile UE din exercițiul 2014-2020 au fost alocate de România pentru Programul Operaţional Capital Uman, Programul Operaţional Competitivitate, Programul Operaţional Infrastructura Mare, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, Programul Operaţional Dezvoltare Regională, Programul Operaţional Capacitate Administrativă şi Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

Printre obiectivele acoperite se numără consolidarea cercetării, dezvoltării tehnologice şi inovării, îmbunătăţirea competitivităţii IMM-urilor, a sectorului agricol (în cazul FEADR) şi a sectorului pescuitului şi acvaculturii (pentru FEPAM), sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, protecţia mediului, promovarea sistemelor de transport durabile, sprijinirea mobilităţii forţei de muncă, promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei, investiţiile în educaţie şi consolidarea capacităţii instituţionale a autorităţilor publice.

Moldova Invest îți recomandă și ...   AFIR a publicat Ghidurile finale pentru investiții în sectorul zootehnic și în unități de procesare agricolă și pomicolă


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top