Connect with us

România a oferit generatoare electrice, în valoare de peste 100 de mii de Euro, pentru cinci comunități ale regiunii Cernăuți

cernauti - Moldova Invest

Romania

România a oferit generatoare electrice, în valoare de peste 100 de mii de Euro, pentru cinci comunități ale regiunii Cernăuți

Cinci comunități din regiunea Cernăuți au beneficiat de generatoare puternice, evaluate la peste 100 de mii de euro, datorită colaborării Consiliului Regional Cernăuți și Agenției de Dezvoltare Regională a României în cadrul programului RoAid

Mîkola Guitor, prim-adjunctul șefului Consiliului Regional, împreună cu Oleksii Voloșciuk, șeful Departamentului de relații internaționale și cooperare transfrontalieră, au înmânat nouă utilaje electrice reprezentanților comunităților teritoriale Vijnița, Vașkivți, Brusnița, Hotin și Vikno.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Care este suma plătită de prosumatori pentru asigurarea locuinței și de ce este mai mare față de cea achitată de cei care nu dețin sisteme fotovoltaice?

De asemenea, în cadrul programului, Spitalul Clinic Regional Cernăuți și Spitalul din Secureni au primit 40 de paturi funcționale în valoare de 40 de mii de euro.

Acestea reprezintă elemente de mobilier medical extrem de solicitate, deoarece asigură îngrijire de înaltă calitate pentru pacienții imobilizați la pat în cadrul instituțiilor medicale.

Este important de menționat că RoAid este un program românesc de cooperare internațională pentru dezvoltare, care implică colaborarea dintre instituțiile publice românești, societatea civilă și sectorul privat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Guvernul ROMÂNIEI a lansat în dezbatere publică Strategia naţională de inteligenţă artificială, care urmează să fie adoptătă până la sfârșitul anului

Scopul acestui program este să contribuie la depășirea durabilă a sărăciei și să sprijine consolidarea instituțiilor democratice din țările în curs de dezvoltare.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top