Connect with us

România se numără printre ţările din UE cu cea mai mare creştere a preţului la cacao şi ciocolată

cacao ciocolata 423454675 - Moldova Invest

Romania

România se numără printre ţările din UE cu cea mai mare creştere a preţului la cacao şi ciocolată

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Prețul de consum pentru cacao și ciocolată sub formă de pudră în Uniunea Europeană a fost, în luna mai, cu 6,3% mai ridicat decât în aceeași perioadă din 2023, conform datelor publicate joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Majoritatea statelor membre UE au raportat în mai creșteri ale ratei anuale a inflației pentru cacao și ciocolată sub formă de pudră, cel mai semnificativ avans fiind în Estonia (17,4%), Croația (15,5%), Austria (12,6%), Suedia (12,2%), Lituania (11,8%), Germania (10,7%) și România (10,6%), potrivit Agerpres.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Perspectivele și disparitățile economice pentru Regiunea Nord-Est

În contrast, două state membre UE au raportat scăderi: Slovacia (6,3%) și Cipru (minus 0,3%).

Prețul de consum pentru cacao și ciocolată sub formă de pudră, în creștere de la începutul lui 2022, a înregistrat o accelerare semnificativă în ultimul trimestru al anului, rata anuală a inflației depășind 10%. Creșterea a atins nivelul de vârf în mai 2023, cu o rată a inflației de 18,5% față de mai 2022. Deși de atunci prețurile au crescut mai lent, rata inflației nu a scăzut sub 10% până în februarie 2024.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Stațiunile balneo-climaterice și turismul balnear din regiunea Nord-Est. Finanțări de până la 200.000 euro pentru proiectele de investiții private din stațiunile balneare și balneoclimatice


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top