Connect with us

România și Bulgaria, pe ultimele locuri în UE la producția de lapte de vacă

349265360 624174323090127 6954338699950299768 n 1 - Moldova Invest

Romania

România și Bulgaria, pe ultimele locuri în UE la producția de lapte de vacă

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Producția totală de lapte crud în Uniunea Europeană în 2022 este estimată la 160 de milioane de tone, indicând o ușoară scădere anuală de 0,3 milioane de tone. Această descreștere a avut loc în ciuda faptului că producția medie de lapte per cap de vacă a continuat să înregistreze o creștere, atingând 7.653 de kilograme de lapte în ultimul an, conform datelor publicate de Eurostat în ziua de luni

În cadrul Uniunii Europene, producția de lapte per cap de vacă atinge cele mai înalte niveluri în Danemarca (10.187 de kilograme) și Estonia (10.128 de kilograme), în timp ce se înregistrează cele mai reduse cantități în Bulgaria (3.621 de kilograme) și România (3.367 de kilograme).

Moldova Invest îți recomandă și ...   EGGER România a investit peste 1 milion de euro în proiecte CSR în 2023

În anul precedent, cea mai mare parte a producției totale de lapte crud a Uniunii Europene a fost direcționată către fabricile de produse lactate, cu doar 9,8 milioane de tone utilizate de către fermieri pentru consum propriu, vânzare directă consumatorilor sau procesare directă. Din totalul de 149,9 milioane de tone livrate la fabricile de produse lactate, 145,6 milioane de tone au provenit de la vaci, restul fiind de la oi, capre sau bivolițe.

În plus față de laptele crud, fabricile de produse lactate au generat diverse produse anul trecut: 22,5 milioane de tone de lapte de vacă pentru consum, 7,7 milioane de tone de lapte fermentat care au necesitat șase milioane de tone de lapte integral și 1,7 milioane de tone de lapte degresat, 2,3 milioane de tone de unt care au necesitat 46,4 milioane de tone de lapte integral și 10,4 milioane de tone de brânză, care au necesitat 59,2 milioane de tone de lapte integral și 16,9 milioane de tone de lapte degresat. Producția combinată de brânză și unt a absorbit 70% din totalul cantității de lapte disponibil pentru fabricile de produse lactate din UE.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România se numără printre ţările din UE cu cea mai mare creştere a preţului la cacao şi ciocolată

GERMANIA pe primul loc în Europa la cantitatea de produse lactate

ferma de vaci moderna 2 - Moldova Invest

În cadrul statelor membre UE, Germania a fost cel mai mare producător de lapte de vacă pentru consum (19% din totalul UE), unt (20%), produse lactate fermentate precum iaurtul (29%) și brânză (22%) în anul precedent. Franța a ocupat locul doi ca producător atât de unt, cât și de brânză (reprezentând 18% din total la fiecare categorie).

Colectiv, Germania, Spania, Franța, Polonia și Italia realizează două treimi din producția de lapte de vacă pentru consum din UE în anul anterior. Țările de Jos se plasează pe locul doi în producția de lapte fermentat, pe locul patru în producția de brânză și pe locul cinci în cea de unt, în timp ce Irlanda ocupă locul trei în producția de unt și locul cinci în cea de lapte fermentat.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții de 63 de Milioane Euro pentru transformarea urbană și promovarea turismului durabil în Regiunea Nord-Est


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top