Connect with us

România va iniția 15 mari programe de achiziții de armament în 2024. Care vor fi noile înzestrări ale armatei?

image 2018 05 18 22457163 0 lansarea unei rachete patriot - Moldova Invest

Romania

România va iniția 15 mari programe de achiziții de armament în 2024. Care vor fi noile înzestrări ale armatei?

În prezent, Armata Română are în desfășurare 20 de programe majore de achiziții militare, iar la nivelul Ministerului Apărării Naționale sunt în diverse stadii peste 60 de programe de înzestrare. Din acestea, se prevede lansarea a 15 programe majore noi în cursul acestui an

În ultimii ani, Armata Română a efectuat o serie de achiziții militare de amploare, incluzând sisteme precum rachetele Patriot, avioanele F-16 achiziționate inițial din Portugalia și ulterior din Norvegia, precum și diverse alte echipamente și vehicule militare. Printre acestea se numără și sistemele de artilerie reactivă HIMARS, transportoarele blindate Piranha 5, camioanele militare Iveco, dronele Bayraktar TB-2 și Watchkeeper, precum și bateriile de coastă cu rachete antinavă NSM.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ludovic ORBAN, avertisment economic: investițiile străine directe în România au SCĂZUT dramatic

Recent, Forțele Navale au achiziționat două vânătoare de mine din clasa Sandown din Marea Britanie, cu primul ajungând deja în România și devenind operațional.

În paralel, Forțele Aeriene au demarat procesul de revitalizare și modernizare a 10 avioane IAR-99 la standardul Modernizat, precum și modernizarea sistemului de avionică al avioanelor de transport C-27J Spartan.

Alte achiziții notabile includ un program pentru vehicule amfibii de asalt din SUA destinate Regimentului 307 de Infanterie Marină, precum și achiziționarea a două elicoptere Airbus H215M cu capacități de luptă la suprafață pentru Forțele Navale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   O mare companie germană din domeniul industriei alimentare, la un pas să-și mute activitatea în România

De asemenea, a fost realizat un acord interguvernamental cu Coreea de Sud pentru achiziționarea a 54 de sisteme de rachete antiaeriene portabile MANPADS de tip CHIRON, iar se lucrează la un acord similar cu SUA pentru achiziționarea a 54 de tancuri Abrams și 12 derivate pe șasiu de tanc.

Cu toate acestea, termenele de livrare pentru marile achiziții militare sunt tot mai lungi, de exemplu, tancurile Abrams sunt așteptate să ajungă abia din 2026, iar următoarele baterii Patriot din 2027.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președintele Asociației Energia Inteligentă:”Gazul natural va continua să fie o resursă importantă în următoarele decenii. Tranziţia la verde nu se poate realiza fără aportul acestui combustibil”

În plus față de achizițiile deja contractate, Ministerul Apărării Naționale a inițiat și o serie de licitații pentru programe de miliarde de euro, cum ar fi achiziția de sisteme antiaeriene de rachete SHORAD-VSHORAD, obuziere autopropulsate de calibru 155mm, autovehicule tactice blindate, modernizarea navelor purtătoare de rachete cu sisteme NSM și multe altele.

De asemenea, pentru anul 2024 sunt planificate 15 noi programe majore de achiziții militare, care includ diverse echipamente și sisteme, de la armament individual și echipamente de geniu la sisteme satelitare militare și nave de patrulare maritimă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top