Connect with us

Schimbări semnificative în conducerea Exim Banca Românească

- Moldova Invest

Romania

Schimbări semnificative în conducerea Exim Banca Românească

Doi directori executivi, Lucian Anghel și Oana Ilie, care dețin în prezent funcții de vicepreședinți ai băncii și au avut un rol crucial în fuziunea dintre Banca Românească și Eximbank, nu vor mai face parte din conducerea Exim Banca Românească

Actualul Președinte al băncii, Traian Halalai, și cei doi vicepreședinți au primit o prelungire a mandatului pentru maximum 7 luni, după care vor fi numiți cei care vor trece prin selecția completă a Guvernului.

Din cei cinci membri care asigură conducerea executivă a băncii, vor rămâne doar trei, potrivit unor surse din piața financiară bancară. Astfel, Lucian Anghel și Oana Ilie, vicepreședinți executivi în cadrul Exim Banca Românească în prezent, nu vor mai fi reînnoiți în funcții.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cinci bănci importante din ROMÂNIA au renunțat la operațiunile de schimb valutar în numerar

Președintele băncii, Traian Halalai, și cei doi vicepreședinți, Cristian Saitariu și Florin Kubinski, au primit o prelungire a mandatului în funcțiile de conducere, extinsă cu maxim 7 luni, inclusiv luna octombrie. În această perioadă, guvernul va efectua o selecție completă pentru noua conducere a băncii.

În data de 6 octombrie 2023, guvernul a aprobat procedura de selecție și remunerare a președintelui executiv, vicepreședinților executivi și a administratorilor neexecutivi din Consiliul de Administrație al Exim Banca Românească S.A.

Conform hotărârii de guvern, remunerația fixă lunară pentru funcția de președinte executiv nu poate depăși de 3 ori salariul minim prevăzut în studiul salarial anual disponibil la nivelul sistemului bancar pentru funcția echivalentă de director general. Studiul salarial anual este realizat de un consultant extern și este pus la dispoziția autorității publice tutelare de către bancă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   1.267.813,95 lei pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite de către centrele DGASPC Vaslui

De asemenea, remunerația fixă lunară a membrilor executivi ai Consiliului de administrație, vicepreședinți ai Băncii, nu poate depăși de 2 ori salariul minim prevăzut în studiul salarial anual disponibil la nivelul sistemului bancar pentru funcția echivalentă de director general. Studiul salarial anual este efectuat de un consultant extern și este pus la dispoziția autorității publice tutelare de către bancă.

Traian Halalai, președintele Exim Banca Românească, a avut în 2022 un venit total de 1,28 milioane de lei din funcțiile deținute în cadrul băncii. Din funcția de președinte executiv, el a obținut anul trecut un venit de 1.031.664 lei (aproximativ 208.055 euro), adică un venit lunar de aproximativ 85.972 lei (17.337 euro), notează Economica.net.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Termenul de finalizare a proiectului extinderii UPU VASLUI, prelungit cu un an. CJ VASLUI contribuie cu 20.000.000 din valoarea acestuia

Procesul de selecție a membrilor Consiliului de Administrație este coordonat de o comisie de selecție înființată la nivelul Ministerului Finanțelor, compusă din specialiști desemnați prin ordin al ministrului finanțelor.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Romania

To Top