Connect with us

43 de milioane de lei pentru tronsonul III al rutei alternative Suceava – Botoșani!

viaduct - Moldova Invest

Suceava

43 de milioane de lei pentru tronsonul III al rutei alternative Suceava – Botoșani!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semat astăzi un contract la Ministerul Dezvoltării, în valoare de 43 de milioane de lei, adică aproape 8,8 milioane de euro, pentru construcția tronsonului nr. 3 din ruta alternativă Suceava -Botoșani. Investiția va fi realizată prin PNRR.

La semnarea contractului a fost prezent și directorul general George -Alexandru Soare, cel care se ocupă de coordonarea programului Anghel Saligny.

ion lungu - Moldova Invest

În cadrul proiectului va fi realizat și un viaduct, care va avea o lungime de 1015 metri și 41 de deschideri, care va trece peste calea ferată. Pe fiecare deschidere vor fi 9 grinzi de 24 m lungime și 0,93 m lățime. Partea carosabilă a viaductului va fi de 8 m. Vor fi construite și două trotuare de 1,5 m.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Începe asfaltarea drumului care leagă Izvoarele Sucevei de Cîrlibaba și de pasul Prislop – Maramureș

Ion Lungu a mai menționat că tronsonul va avea o lungime totală de 2142 de metri. Valoarea viaductului este de 78.221.969,43 lei, iar diferența va fi suportată de oraș. Durata contractului este până la 31.12.2026 .

„Vom demara în perioada următoare licitația pentru proiectarea și execuția obiectivului de investiții”, a transmis Ion Lungu.

viaduct 1 - Moldova Invest

viaduct 2 - Moldova Invest

 


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top