Connect with us

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașului Gura Humorului

flutur e1696332584467 - Moldova Invest

Suceava

A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașului Gura Humorului

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Astăzi, 3 octombrie 2023, la Gura Humorului, a avut loc ultima dezbatere publică în vederea obținerii acordului de mediu, urmând aprobarea documentației de către Ministrul Transporturilor și apoi aprobarea în Guvern a indicatorilor tehnico-economici pentru a se scoate la licitație execuția lucrărilor

“Reamintim că noi, Consiliul Județean Suceava, am preluat organizarea tuturor procedurilor:
  • În ianuarie 2021 am încheiat proiect de parteneriat cu Ministerul Transporturilor.
  • În perioada ianuarie – octombrie 2021 s-a organizat licitația pentru studiul de fezabilitate.
  • În perioada octombrie 2021 – octombrie 2022 s-a elaborat studiul de fezabilitate (propunerea și alegerea tronsonului drumului, studiul geotehnic – foraje, descărcarea arheologică, studiul de trafic).
  • În perioada noiembrie 2022 – septembrie 2023, întocmirea documentației pentru Acordul de Mediu, acordul de la Apele Romane, identificarea proprietarilor, schimbarea sursei de finanțare de pe POIM pe POT (Programul Operațional de Transport 2021-2027)
  • În prezent, obținerea acordului de mediu, aprobarea studiului de către Ministerul Transporturilor și aprobarea prin Hotărâre de Guvern, scoaterea la licitație a lucrărilor de execuție a variantei ocolitoare a orașului Gura Humorului.
Toate acestea sunt posibile datorită asumării răspunderii de către CJ Suceava și astăzi avem un proiect matur, urmând ca Guvernul României sa hotărască mai departe.
Reamintim că celelalte variante ocolitoare, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni, sunt cu documentațiile în diferite faze la Ministerul Transporturilor și așteptăm demararea lor”, a punctat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Gheorghe Flutur a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru renovarea energetică a Spitalului Clinic Județean Suceava


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top