Connect with us

A fost semnat un contract de finanțare în valoare de 4,66 milioane lei pentru dotarea și modernizarea mai multor școli din județul Suceava

FB IMG 1690393116327 - Moldova Invest

Suceava

A fost semnat un contract de finanțare în valoare de 4,66 milioane lei pentru dotarea și modernizarea mai multor școli din județul Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a luat parte, astăzi, la o ceremonie importantă de semnare a unor contracte de finanțare pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe cu echipamente și facilități moderne

Evenimentul a avut loc la Palatul Victoria.

Aceste contracte de finanțare, în valoare de 4.66 milioane lei, sunt asigurate prin Componenta 15 a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Investițiile 9, 11, 13 și 14, prin apelul de proiecte “Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe”.

Prin implementarea acestui proiect, se vor realiza investiții semnificative pentru modernizarea și dotarea unităților de învățământ în județul Suceava, inclusiv:

1. Dotarea a 4 laboratoare de informatică în cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Suceava, Liceului Tehnologic Special Bivolărie, Centrului Școlar de Educație Incluzivă “Sf. Andrei” Gura Humorului și Școlii Profesionale Speciale Câmpulung Moldovenesc, cu echipamente digitale specializate.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Varianta ocolitoare a municipiului Vaslui intră în reabilitare! Investiția se ridică la 35 de milioane de lei

2. Dotarea a 116 săli de clasă din cele 6 școli speciale din județul Suceava cu echipamente digitale pentru desfășurarea activităților în mediul virtual.

3. Dotarea a 63 săli de clasă din Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, Grădinița Specială Fălticeni, Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Școala Gimnazială Specială “Sf. Stelian” Rădăuți și Școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc cu mobilier adecvat.

4. Dotarea unui salon sportiv în Grădinița Specială Fălticeni cu mobilier și materiale didactice pentru activități sportive.

5. Dotarea unui laborator de fizică-matematică din Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava cu mobilier, materiale didactice specifice și echipamente digitale.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Creștere spectaculoasă a schimburilor comerciale dintre România și Kazahstan. Noi oportunități economice

6. Dotarea a 11 cabinete de asistență psihopedagogică în diferite unități de învățământ cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.

7. Dotarea unui cabinet de religie din Școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc cu echipamente digitale.

8. Dotarea unei săli de sport în Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava cu materiale sportive necesare.

9. Dotarea a 10 ateliere de practică din Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava și Liceul Tehnologic Special Bivolărie cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.

Prin intermediul acestor investiții, peste 1.600 de elevi înmatriculați în anul școlar 2022-2023 și aproximativ 115.000 de preșcolari și elevi înmatriculați în învățământul preuniversitar din județul Suceava vor beneficia de facilități și echipamente moderne. De asemenea, 400 de cadre didactice și 68 specialiști vor putea să își desfășoare activitatea într-un mediu mai modern și eficient.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Programul „Masă caldă” în școli se extinde și se transformă în „Masă sănătoasă”. 17.000 de elevi din 38 de școli din Suceava vor beneficia de el

Aceste investiții vizează în principal digitalizarea procesului educațional, oferind dotări moderne în laboratoarele de informatică și sălile de clasă pentru toate nivelurile de învățământ, de la preșcolar până la liceu. De asemenea, se vor moderniza bazele materiale și se vor crea cabinete pentru asistență psihopedagogică, logopedie și alte activități extrașcolare și sportive.

Consiliul Județean Suceava acordă o prioritate deosebită investițiilor în învățământ, asigurând finanțări constante din bugetul propriu și prin proiecte cu finanțare europeană.

Suceava se află în topul județelor cu cele mai multe fonduri accesate prin PNRR, cu mai multe proiecte deja implementate și altele în diferite stadii de dezvoltare, în valoare totală de peste 170 milioane lei.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top