Connect with us

Au fost stabilite datele dezbaterilor publice pentru Acordul de Mediu pentru tronsonul Suceava – Siret din A7

WhatsApp Image 2023 05 03 at 15.52.10 - Moldova Invest

Suceava

Au fost stabilite datele dezbaterilor publice pentru Acordul de Mediu pentru tronsonul Suceava – Siret din A7

Un nou pas important în construcția Autostrăzii A7, ce leagă Pașcani de Siret, a fost făcut astăzi, odată cu stabilirea datei pentru dezbaterea publică a Acordului de Mediu pentru tronsonul Suceava – Siret. Potrivit lui Gheorghe Flutur, dezbaterea publică va avea loc pe 21 noiembrie la Sala Unirii a Consiliului Județean și pe 22 noiembrie la Primăria orașului Siret

“Încă un pas pentru Autostrada A7 Pașcani – Suceava – Siret s-a făcut astăzi, când, în urma discuțiilor președintelui CJ Suceava cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au fost stabilite datele dezbaterilor publice pentru Acordul de Mediu pentru tronsonul Suceava – Siret.

Dezbaterile publice vor avea loc pe 21 noiembrie la Sala Unirii a Consiliului Județean, din curtea interioară a Palatului Administrativ și pe 22 noiembrie la Primăria orașului Siret.
Îmbucurător este faptul că firma de proiectare a recuperat din timpul pierdut, rămânând un decalaj doar de două luni între lotul Pașcani – Suceava și Suceava – Siret. În prezent se lucrează la studiu pentru perdele de protecție, deoarece este știut faptul că pe zona Grănicești – Ratoș – Bălcăuți viscolul creează frecvent probleme.
De asemenea, în momentul de față proprietarii sunt identificați în procent de circa 70%, iar pentru studiul geotehnic mai sunt de făcut foraje pe o distanță de circa 160 m.
Acest tronson, Suceava – Siret, se împarte în 3 loturi, două dintre ele sunt finanțate ca și Pașcani – Suceava prin Programul Operațional Operațional Transport (POT) 2021-2027, iar ultimul este finanțat prin Integrating Europe’s Transport System (CEPS), program de facilități al Comisiei Europene pentru zona de frontieră.
Reamintim că autostrada are ultimul punct de descărcare într-un sens giratoriu la circa 200 m de Vama Siret.
Îmi exprim speranța că Ministerul Mediului va acorda avizele necesare și că Ministerul Transporturilor și Guvernului României va aproba indicatorii tehnico-economici în perioada imediat următoare pentru a se putea scoate la licitație execuția întregului tronson de autostradă Pașcani – Suceava – Siret, foarte mult așteptat de oameni”, a precizat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Proiecte în derulare de peste 70 milioane de euro în comuna suceveană MARGINEA


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top