Connect with us

CJ Suceava a anunțat câștigătorul licitației pentru întocmirea documentației pentru Drum Expres A7 Suceava – Botoşani

drum - Moldova Invest

Suceava

CJ Suceava a anunțat câștigătorul licitației pentru întocmirea documentației pentru Drum Expres A7 Suceava – Botoşani

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Astăzi, 5 noiembrie, la Consiliul Judeţean Suceava s-a făcut cunoscut câștigătorul licitației pentru întocmirea documentației pentru Drum Expres A7 Suceava – Botoşani

Consiliul Judeţean Suceava a fost desemnat lider de proiect și a semnat un parteneriat cu Consiliul Județean Botoșani, Primăria municipiului Suceava și Primăria municipiului Botoșani, în colaborare cu Ministerul Transporturilor. Aceștia și-au asumat responsabilitatea pentru elaborarea întregii documentații referitoare la acest drum.

E vorba de un drum cu doua benzi pe sens care leagă Suceava de Botoșani cu o lungime de 19 km, se intersectează cu A7 între orașul Salcea și Dumbrăveni și ajunge în centura ocolitoare din pădurea Baisa de la Botoșani.

Moldova Invest îți recomandă și ...   EGGER investește peste 1 milion de euro în proiecte de responsabilitate socială în județul Suceava

La această licitație au fost înscriși 5 ofertanți unici și 3 asocieri de firme, în total 95 de operatori economici, parte din ei ofertanți, alți ofertanți asociați, subcontractanți și terți susținători.

Câștigător, conform deciziei finale a Comisiei de licitație care a anunțat pe toți cei în cauză după expirarea perioadei de contestație, este CONSITRANS SRL din BUCUREȘTI, cu 9 subcontractanți.

Documentația constă în Studiu de Fezabilitate, documente pentru autorizare a lucrărilor de construcție plus proiect și asistență tehnică. Durata pentru Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic este de 24 de luni, valoarea estimată este de 17,8 milioane de lei pentru întocmirea acestor documente, 2 % fiind suportate de cei 4 parteneri: CJ Suceava, CJ Botoșani, Primăria municipiului Suceava și Primăria municipiului Botoșani, 7 milioane de lei din fonduri europene și 10 milioane de lei din bugetul Ministerului Transporturilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Gheorghe Flutur anunță deschiderea celui mai mare terminal de cereale din Ucraina, la Dornești! Investiție de 10 milioane de euro

„Reamintim faptul că noi, Consiliul Județean Suceava, ne-am implicat în mod direct în infrastructura de transport aparținând de Ministerului Transportului pentru că legislația ne-a permis și, în acest sens, am finalizat documentația la Variantă Ocolitoare a Gura Humorului de pe Autostrada Nordului și, recent, am aprobat în Consiliul Județean preluarea întocmirii documentației parte din Autostrada Nordului Suceava – Gura Humorului.

Același lucru intenționăm să-l facem și pentru drumul paralel cu frontiera cu Ucraina de la Vicovu de Sus – Bilca – Climăuți – A7. Toate acestea înseamnă un volum de munca în plus pentru Consiliul Județean Suceava dar și scurtarea duratei pentru aceste lucrări cu cel puțin 2 ani”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost finalizat planul urbanistic al Facultății de Medicină din cadrul USV Suceava


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top