Connect with us

DECLARAȚII de AVERE 2022 | Valentin POPA, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din SUCEAVA

VALENTIN POPA 1 - Moldova Invest

Suceava

DECLARAȚII de AVERE 2022 | Valentin POPA, rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din SUCEAVA

O analiză Moldova Invest: “Cât de bine realizați financiar sunt șefii de instituții din regiunea Moldovei?

Moldova Invest analizează în permanență activitatea persoanelor publice, pentru a avea cu acuratețe un istoric al traseului acestora. Dar oare cât de bogați sunt aceștia și care este rețeta succesului lor?

Vom afla împreună, din analiza declarațiilor de avere / declarațiilor de interese completate și depuse de către cei care ne conduc.

Pe baza declarațiilor de avere, Moldova Invest va realiza și un TOP al AVERILOR pe care le dețin CEI mai BOGAȚI ALEȘI/ ȘEFI de instituții din Regiunea MOLDOVEI!


RECTOR UNIVERSITATEA „ȘTEFAN CEL MARE” SUCEAVA: VALENTIN POPA

Valentin Popa - Moldova Invest

Valentin Popa, rectorul Universității ”Stefan cel Mare” din SUCEAVA, și-a actualizat declarația de avere pentru ultimul an. Profesorul sucevean deține o avere de invidiat iar pentru ultimul an a declarat venituri de peste 420 de mii de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Evoluția economiei ieșene. Topul firmelor și tendințele în context global

În timpul activității de conducător al instituției de învățământ superior de stat, profesorul Popa a reușit să se implice în activități de cercetare, în proiecte doctorale, de resurse umane, să predea cu ora, să fie premiat pentru articole și brevete iar de la firmele la care este acționar să obțină dividente.

Familia rectorului Valentin Popa, fost ministru al Educației deține cinci terenuri (unul intravilan) în localitățile Huși, Mitocaș, Voroneț și Botus, un apartament de 90 de metri pătrați și o garsonieră de 25,9 metri pătrați în Suceava, o casă de vacanță în Botus, de 110 metri pătrați și o casă de locuit în Suceava, de 170 de metri pătrați.

O altă locuință, de 43,5 metri pătrați a fost achiziționată pe numele fetei, Teodora, în localitatea Șelimbăr din județul Sibiu.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 96 de milioane de lei pentru modernizarea și reabilitarea Palatului Administrativ din Suceava

Pe numele soților Valentin Popa și Renati Nicoleta Popa sunt menționate patru autoturisme: Opel (2011), Dacia (2015),  Ssangyong (2021) și Citroen (2021). Potrivit declarației de avere, în conturi familia Popa are peste 80 de mii de lei la care se adaugă și acțiunile la mai multe firme, evaluate la peste 150 de mii de lei.

Rectorul Valentin Popa a obținut venituri din mai multe surse: salariul de bază la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava-247257 de lei, contract pentru acrtivități didactice cu ora-3521 de lei, proiect de cercetare –22284 de lei, proiect resurse umane doctoranzi-6972 de lei, proiect finanțare nerambursabilă susținerea cercetării și transferului tehnologic Centric- 39552 de lei, proiect de finanțare nerambursabilă nr 15568-8330 de lei, dividente-975 de lei, premiere publicare articole științifice și brevete de invenție- 10564 de lei, implicarea în 6 proiecte de dezvoltare instituțională și la elaborarea unui raport de evaluare a școlii doctorale-77400 de lei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministerul Culturii: Deblocarea schemei de sprijin pentru industria cinematografică va atrage investiții în România în valoare de peste 200 de milioane de euro în 2024

În ceea ce privește declarația de interese, rectorul Popa menționează participațiile de 10% la SC ENG PRO SRL Suceava și la Plaza Business Center SRL Suceava.

În jurul profesorului universitar Valentin Popa s-au iscat mai multe scandaluri. Unul din ele a izbucnit în momentul în care presa a dezvaluit că Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava a făcut 23 de achiziţii de bilete de avion, curse interne și externe, în valoare totală de 70 de mii de lei de la agenţia de turism West Travel SRL Suceava, unde era angajată soția rectorului.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top