Connect with us

Drumul transfrontalier de la Izvoarele Sucevei, FINALIZAT! Valoarea proiectului se ridică la 2,5 milioane de euro

MixCollage 16 Nov 2023 04 38 PM 2966 - Moldova Invest

Suceava

Drumul transfrontalier de la Izvoarele Sucevei, FINALIZAT! Valoarea proiectului se ridică la 2,5 milioane de euro

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, 16 noiembrie, că s-a finalizat drumul transfrontalier de la Izvoarele Sucevei, proiect în valoare de 2,5 milioane de euro

„Mai devreme decât ne așteptam, s-a finalizat drumul transfrontalier de la Izvoarele Sucevei. Este un proiect istoric care face legătura între Izvoarele Sucevei și Șepit (Șipotele Sucevei) unde s-a născut marele Ciprian Porumbescu. Nu este o coincidență că în anul Ciprian Porumbescu legăm sudul Bucovinei, de locul unde acesta s-a născut, Şipotele Sucevei, azi în Ucraina.

Este un proiect în valoare totală de 11.908.889,88 lei fără TVA, aproximativ 2,5 milioane de euro, pe o lungime de 3 km, un drum care pe partea românească ajunge până în graniță, iar pe partea cealaltă tot o lungime similară cu a noastră duce spre Seletin, Putila”, a anunțat Flutur.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Demararea lucrărilor pentru un nou pod peste DN 29A la Zvoriștea, programată pentru anul viitor! Valoarea priectului depășeșste 70 de milioane de lei

Acesta a spus că în prima ședință de Consiliul Județean se vor aproba, din fonduri proprii, asfaltarea a 150 m2 chiar în zona fâșiei de frontieră pentru a putea face legătura cu partea ucraineană în mod efectiv, valoarea estimată fiind de 700.000 lei.

drum cj sv - Moldova Invest

„Am finalizat o promisiune din acest mandat, să leg zona Câmpulung Moldovenesc de Ucraina prin Fundu Moldovei, Breaza, Moldova-Sulița, Izvoarele Sucevei. Următorul proiect care a început deja este să legăm Izvoarele Sucevei de Valea Brodinei. Am solicitat Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Finanțelor să găsească soluții pentru finanțarea construirii Punctului Vamal de la Izvoarele Sucevei pentru a face legătura cu Ucraina în perioada următoare”, a declarat președintele CJ Suceava.

Potrivit lui Flutur, în acest fel județul Suceava va avea 3 puncte noi de frontieră deschise sau în curs de a fi deschise: Vicovu de Sus, Izvoarele Sucevei și Ulma.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Bucovina, atractivă pentru investitorii germani

„Avem de asemenea un proiect pentru modernizarea ultimei porțiuni de drum de la Ulma până în frontieră tot pentru deschiderea unui punct de frontieră cu Ucraina, cel de la Ulma cu Rusca. În felul acesta județul Suceava va avea 3 puncte noi de frontieră deschise sau în curs de a fi deschise: Vicovu de Sus, Izvoarele Sucevei și Ulma. De asemenea, sunt discuții pentru deschiderea unui al patrulea punct, Climăuţi – Fântâna Albă, unde Consiliul Județean Suceava a modernizat deja drumul încă de anii trecuți.

drum sv - Moldova Invest

Tot printr-un proiect transfrontalier CJ Suceava a achiziționat un utilaj multifuncțional pentru intervenții în caz de calamități, inundații și un set întreg de materiale (seturi de salvare la înălțime de exemplu) necesare Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava (ISU Bucovina). Aceste materiale le-am predat deja care dumnealor, iar utilajul multifuncțional va fi predat la ISU Rădăuți.

Așadar, după ce în trecut am realizat noi legături ale județului Suceava cu județele vecine, precum cele cu Neamțul, de la Mălini – Borca, cu Harghita la Bilbor, cu Bistrița Năsăud la Grădinița – Coșna, de acum vorbim de legătura dintre Câmpulung Moldovenesc și Ucraina (Seletin, Putila). Astea sunt lucruri concrete și, așa cum am obișnuit sucevenii, vom avea în continuare și alte surprize plăcute în domeniul investițiilor”, a menționat Gheorghe Flutur.

Moldova Invest îți recomandă și ...   SIF Muntenia vinde hotelul Best Western Bucovina și hanul turistic Ariniș din Gura Humorului, județul Suceava


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top