Connect with us

CJ Suceava a incheiat cu succes proiectul de specializare in absorbtia fondurilor europene a 30 de functionari din Republica Moldova

FB IMG 1700896257079 - Moldova Invest

Suceava

CJ Suceava a incheiat cu succes proiectul de specializare in absorbtia fondurilor europene a 30 de functionari din Republica Moldova

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În decursul acestei săptămâni, 30 de funcționari din administrația publică din Republica Moldova au absolvit cursul de accesare a fondurilor europene nerambursabile, desfăşurat în perioada 1 iulie – 30 noiembrie 2023, în cadrul Proiectului ,,Specializarea partenerilor din Republica Moldova în managementul proiectelor”, în Judeţul Suceava

FB IMG 1700896298091 - Moldova Invest

Obiectivul general al acţiunii a vizat creşterea capacităţii de accesare a fondurilor nerambursabile de la Uniunea Europeană pentru 30 de persoane din cadrul unităţilor administrativ-teritoriale din Republica Moldova, partenere cu judeţul Suceava, printre care oraşul Cricova şi municipiul Chişinău.

În cadrul proiectului, beneficiarii au participat la diverse traininguri şi au efectuat vizite în Judeţul Suceava, localităţile Siret, Dărmăneşti, Gura Humorului, Putna, Bălăceana, Fălticeni, Salcea, unde au fost implementate proiecte cu finanţare nerambursabilă de la UE sau de la Guvernul României.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 121,8 milioane lei pentru extinderea rețelei de gaz metan în Județul Suceava

FB IMG 1700896305582 - Moldova Invest

Delegaţia de la Chişinău a avut mai multe întrevederi cu autorităţile locale din Judeţul Suceava şi au purtat discuţii cu persoanele implicate în derularea proiectelor implementate cu suportul Uniunii Europene.

Ion Ștefanovici: “Parteneriatele durabile se construiesc pe reguli clare cu respectarea intereselor mutuale în contextul unor obiective comune”

FB IMG 1700896260589 - Moldova Invest

Prezent la întâlnirea cu oficialii moldoveni, Ion Ștefanovici, președintele Centrului de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale (C.A.P.D.R.) și-a exprimat încrederea și entuziasmul în legătură cu progresele și colaborările viitoare dintre România și Republica Moldova.

Acesta a subliniat importanța parteneriatelor durabile și respectarea intereselor comune în realizarea obiectivelor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Viceprimarul Lucian Harșovschi anunță proiectul de construire a unui aquapark în Municipiul Suceava

FB IMG 1700896264739 - Moldova Invest

În plus, a menționat eforturile intense depuse pentru pregătirea absorbției fondurilor europene și încheierea cu succes a unui stagiu de formare pentru funcționarii din Republica Moldova.

Ion Ștefanovici a adaugat că acest demers solid de pregătire este un semn pozitiv pentru proiectele comune planificate pentru anul 2024.

“Parteneriatele durabile se construiesc pe reguli clare cu respectarea intereselor mutuale în contextul unor obiective comune.

Cam aceasta este direcția pe care ne vom intensifica eforturile împreună cu partenerii noștri în proiectele comune pe care le pregătim pentru 2024 pe relația România – Republica Moldova.

Consiliul Județean Suceava a făcut o treaba excelentă prin asigurarea unui stagiu complet de pregătire pentru 30 de funcționari din Republica Moldova la Suceava realizat prin Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. 

Aceasta delegatie s-a pregătit intens, atât teoretic cât și practic pentru absorbția fondurilor europene.

FB IMG 1700896257079 - Moldova Invest

Sunt convins că împreună vom depăși toate greutățile, impedimentele și obstacolele, iar anul 2024 va fi unul de excepție pentru proiectele noastre comune.

Moldova Invest, C.A.P.D.R. – Centrul de Analiză și Planificare a Dezvoltării Regionale, alături de experții din Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est s-au aliat deja la start în vederea pregătirii noii dimensiuni pe care o vom da din 2024 relației România – Republica Moldova.

Doamne ajută”, a fost mesajul lui Ion Ștefanovici.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Progres în construcția Autostrăzii Pașcani – Suceava! CNAIR a trimis către ANAP documentația pentru Loturile 1 și 2


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top