Connect with us

Gala Turismului „Descoperă Nord-Est” 2022! Concluzii, imagini, declarații

20220923 154134 scaled - Moldova Invest

Suceava

Gala Turismului „Descoperă Nord-Est” 2022! Concluzii, imagini, declarații

În perioada 22-24 septembrie 2022, ADR Nord-Est, prin Centrul EUROPE DIRECT Nord-Est și Centrul Regional de Studii Nord-Est, organizează cea de-a VII-a ediție a Galei Turismului „Descoperă Nord-Est”, în județul Suceava

NEWS MOLDOVA și MOLDOVA INVEST au participat la eveniment, pentru a consemna cele mai importante teme, soluții și proiecte, aduse în atenție de conducerea Ministerului Turismului, a Consiliului Județean Suceava, dar și a actorilor activi pe piața turismului românesc. Obiectivul comun este identificarea celor mai eficiente modalități de valorificare a potențialului turistic uriaș al acestui colț de rai numit BUCOVINA.      

Principalul partener al ADR Nord Est pentru Gala Turismului „Descoperă Nord-Est” este Consiliul Județean Suceava, alături de entități precum Asociaţia de Ecoturism Ţara Dornelor (AETD), Asociația Ținutul Zimbrului, Asociația Valea Bistriței și Asociația Culturală Euro-Est Alternativ.

VASILE ASANDEI, directorul general al ADR Nord Est: ”Obiectivul acestor Gale ale Turismului este să oferim informații, să punem actorii în contact unii cu alții, să ridicăm probleme”

Conferința „Descoperă Nord-Est” a fost deschisă cu un cuvânt de bun-venit al directorul general al ADR Nord Est, VASILE ASANDEI, și un mesaj transmis de președintele Consiliului Județean Suceava, GHEORGHE FLUTUR. 

Moldova Invest îți recomandă și ...   Peste un milion de euro vor fi alocați mai multor localități sucevene din Fondul de rezervă al Consiliului Județean 

“Ne-am asumat încă de acum vreo 10 ani implicarea în această zonă a Turismului din perspectiva unui actor regional, care își dorește să faciliteze acțiuni congruente la nivel regional. În Turism, din păcate, nu exista un actor care să aducă laolaltă administrația, zona privată, agențiile de  Turism și alții. Și atunci am început să organizăm aceste Gale ale  Turismului, având ca obiectiv să oferim informații, să punem actorii în contact unii cu alții, să ridicăm probleme”, a spus pentru NEWS MOLDOVA, VASILE ASANDEI, directorul general al ADR Nord Est, instituția care și-a asumat rolul de liant între toți factorii relevanți în domeniul Turismului. 

”Noi, la rândul nostru, acum 20 și ceva de ani, am învățat de la partenerii noștri din Europa și aveam asemenea proiecte în fiecare zi, în fiecare săptămână, aveam oameni din echipe din străinătate sau mergeam acolo și învățam. Același lucru îl facem în continuare, cu parteneri din Europa. Pe lângă faptul că am construit o echipă și un mod de lucru, continuăm să învățăm în fiecare zi, a dezvăluit directorul general, VASILE ASANDEI, cheia succesului pentru toate acțiunile inițiate de ADR Nord Est.     

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministerul Energiei a încheiat nouă contracte de finanțare însumând peste 686 de milioane de lei pentru a susține investiții destinate îmbunătățirii rețelei electrice de distribuție

La eveniment a fost prezent Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, CONSTANTIN-DANIEL CADARIU, care a prezentat cele mai noi informații privind măsurile de relansare a turismului românesc. Totodată, s-au dezbătut aspecte din legislația privind înființarea și operaționalizarea Organizațiilor de Management al Destinației, TUDORIȚA LUNGU, secretar de Stat în Ministerul Turismului fiind cea care a răspuns întrebărilor legate de cadrul legislativ.

”Vom avea la dispoziție un portofoliu impresionant de resurse, pe mai multe componente”

De asemenea, au luat cuvântul DOINA IACOBAN, subsecretar de Stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene din România, precum și ANDREI CHISTOL, secretar de Stat în Ministerul Culturii din Republica Moldova.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Președintele Xi Jinping promite o mai mare deschidere a pieței și investiții noi pentru proiectele "Belt and Road"

Suceveanca DOINA IACOBAN, în calitate desubsecretar de Stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene din România,  a venit în Bucovina cu vești foarte bune.

”Să fim pregătiți pentru toată această perioadă, care va fi una efervescentă. Vom avea la dispoziție un portofoliu impresionant de resurse, pe mai multe componente. Vom avea, de asemenea, un an 2023 care va fi presărat, din clipă în clipă, cu licitații de proiecte și, de asemenea, vom avea un cod al fondurilor europene, care va debirocratiza într-o mare măsură toate etapele pe care le-am parcurs în cele două perioade programare”, a spus DOINA IACOBAN.

Până sâmbătă, 24 septembrie, în cadrul evenimentului sunt programate ateliere de lucru, dar și Târgul de Turism CEDNE ”Next generation tourism”, precum și, în final, Gala Turismului din Regiunea Nord Est, în cadrul căreia vor fi premiați performerii acestui domeniu.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top