Connect with us

General Construct câștigă licitația pentru restaurarea Cetății de Scaun: Garanție de 17 ani pentru lucrări

62542f277e29f 1649684263 - Moldova Invest

Suceava

General Construct câștigă licitația pentru restaurarea Cetății de Scaun: Garanție de 17 ani pentru lucrări

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

General Construct, în asociere cu RESTACO, a fost declarată câștigătoarea licitației organizate de Muzeul Național al Bucovinei pentru a doua etapă a restaurării și conservării Cetății de Scaun a Sucevei

Valoarea lucrărilor a fost estimată la 20.399.958 lei fără TVA, iar garanția pentru lucrări propusă de General Construct este de 17 ani.

Directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, a menționat că contractul va fi semnat în curând și că prețul final va fi cu aproximativ 3% mai mic decât estimarea inițială.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Efectele conflictului comercial China-SUA-UE asupra României

O altă ofertă, depusă de asociația firmelor TOMOROGA CONSTRUCT (lider) și CONSTRUCTIM S.A. (cu subcontractanți), a avut un preț puțin mai mic, însă criteriul decisiv pentru atribuirea contractului a fost “cel mai bun raport calitate-preț”, unde garanția pentru lucrări a avut un rol important.

Muzeul Național al Bucovinei a solicitat o garanție de cel puțin 10 ani pentru a se asigura că lucrările de restaurare pentru monumente importante precum Cetatea de Scaun să beneficieze de o protecție pe termen mai lung decât în alte licitații. Astfel, oferta câștigătoare a învins datorită garanției de 17 ani oferită de General Construct și RESTACO.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Comuna suceveană BERCHIȘEȘTI, model de administrație eficientă și implicare comunitară

Aceasta va fi a doua mare restaurare a Cetății de Scaun în ultimele patru-cinci decenii. Precedenta a fost realizată prin finanțare europeană nerambursabilă și lucrările au fost efectuate, de asemenea, de către General Construct, dar în colaborare cu alte firme. Acum, accentul va fi pus pe consolidarea zidăriei interioare și exterioare și pe realizarea unui circuit turistic mai atractiv pentru publicul actual.

Finanțarea pentru această etapă de restaurare va fi asigurată, cel mai probabil, prin Consiliul Județean Suceava, cu condiția să nu fie identificate alte surse de finanțare. Lucrările sunt estimate să înceapă în acest an, însă calendarul exact va fi ajustat în funcție de evenimentele majore programate în luna august.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ucraina și Moldova încheie un acord pentru menținerea livrărilor de gaze naturale către Transnistria


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top