Connect with us

Senatorul George Mîndruță, implicat în obținerea de finanțare a unei noi creșe „verzi” în Fălticeni

george mindruta - Moldova Invest

Suceava

Senatorul George Mîndruță, implicat în obținerea de finanțare a unei noi creșe „verzi” în Fălticeni

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Proiectele de succes merită continuate și creșa „Sfânta Ana” din Fălticeni este un exemplu elocvent în acest sens. Fiind prima creșă „verde” din România, a fost finalizată într-un timp record, atrăgând un interes semnificativ din partea tinerelor familii.

Popularitatea sa a dus la un număr crescut de solicitări pentru înscrieri, demonstrând nevoia clară de astfel de facilități moderne și ecologice. Acest succes a determinat autoritățile locale să considere extinderea proiectului, având în vedere beneficiile pe termen lung pentru comunitate și mediul înconjurător.

Primarul Cătălin Coman și-a inclus pe agenda de lucru construirea unei noi creșe ca obiectiv principal pentru noul mandat. Această inițiativă vine ca răspuns direct la cererea ridicată și la feedbackul pozitiv primit de la locuitorii orașului. Proiectul nu doar că răspunde unei necesități stringente, dar continuă și angajamentul edilului de a promova sustenabilitatea și inovația în infrastructura locală. Prin astfel de investiții, Fălticeni își consolidează statutul de oraș care prioritizează calitatea vieții și dezvoltarea durabilă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiția de 2,7 milioane de Euro pentru drumul către Sala Polivalentă a Sucevei

Primarul Coman a subliniat că locul ales pentru noua creșă este ideal pentru o astfel de investiție. Amplasamentul nu doar că oferă condiții prielnice pentru construcția unei noi clădiri moderne, dar și facilitează accesul pentru familiile tinere din zonă. Cu acest proiect pe agenda sa, primarul își reafirmă angajamentul față de comunitate, urmărind să ofere facilități de înaltă calitate și să susțină dezvoltarea armonioasă a municipiului Fălticeni.

„Avem în plan construirea unei noi creșe în Fălticeni. Sunt deja cereri foarte multe, iar capacitatea actuală, la unitatea deschisă anul trecut, este deja cea maximă. Gândim lucrurile în perspectivă și vrem să atragem investițiile necesare pentru un viitor proiect.”, a declarat primarul municipiului Fălticeni. „Sper să reușim să demarăm lucrările pentru noua creșă într-un orizont de timp cât mai rezonabil. Partea bună este că avem beneficiari, dar și un teren pe care putem construi clădiri. Cu siguranță vom găsi deschidere la Ministerul Dezvoltării, iar colegii senatori Ioan Stan și George Mîndruță vor susține acest proiect pentru obținerea finanțării.”

Moldova Invest îți recomandă și ...   Progres vizibil al lucrărilor la Sala Polivalentă Suceava, o investiție de 35 milioane de euro!

Creșa actuală este la capacitate maximă

Unitatea actuală a creșei „Sfânta Ana”, proiectată inițial pentru 70 de locuri, a fost extinsă la 125 de locuri datorită cererii ridicate, asigurând astfel că nicio solicitare să nu rămână neonorată. După deschiderea sa în octombrie anul trecut, mulți părinți au fost impresionați de condițiile oferite, care includ un act educațional modern, un meniu gustos, curățenie și un mediu plăcut. Aceste aspecte au transformat unitatea ante-preșcolară într-un obiectiv foarte atractiv. Ca urmare, cererile de înscriere au continuat să vină, lista de așteptare devenind din ce în ce mai lungă, reflectând succesul și popularitatea creșei.

Primarul Cătălin Coman susține că necesitatea unei noi creșe este evidentă nu doar din cauza listei de așteptare, dar și datorită creșterii numărului de copii și nou-născuți la nivelul municipiului Fălticeni. Mai mult decât atât, revenirea acasă a multor familii după pandemie a accentuat această nevoie. Edilul a subliniat că „viitorul unui oraș și al unei țări sunt copiii” și că aceștia necesită condiții optime pentru formare și dezvoltare. În acest context, pregătirea pentru construirea unei noi creșe devine esențială pentru a răspunde nevoilor comunității.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții de peste 19 milioane de euro pentru proiecte de infrastructură și servicii comunitare în comuna suceveană IPOTEȘTI

Noua creșă urmează să fie construită în cartierul Țarna Mare, pe un teren ideal pentru o astfel de investiție. Autoritățile locale vor asigura toate utilitățile necesare (apă, energie, gaz, canalizare), iar finanțarea proiectului va fi acoperită în proporție de 98% de către Compania Națională de Investiții, care se va ocupa integral de implementarea proiectului. Clădirea va dispune de tehnologii sustenabile, continuând tradiția creșei „Sfânta Ana” de a oferi condiții moderne și prietenoase cu mediul. Această inițiativă reflectă angajamentul administrației locale de a investi în viitorul orașului și de a asigura cele mai bune condiții pentru creșterea și dezvoltarea copiilor.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top