Connect with us

Gheorghe Flutur anunță deschiderea celui mai mare terminal de cereale din Ucraina, la Dornești! Investiție de 10 milioane de euro

Screenshot 20240525 114424 Facebook - Moldova Invest

Suceava

Gheorghe Flutur anunță deschiderea celui mai mare terminal de cereale din Ucraina, la Dornești! Investiție de 10 milioane de euro

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat sâmbătă deschiderea unui terminal de transportare a cerealelor din Ucraina, la Dornești

Această investiție privată, evaluată la 10 milioane de euro, va începe să funcționeze la data de 31 mai 2024. Terminalul se va număra printre cele mai mari din Europa, având o capacitate anuală de trei milioane de tone și având capacitatea de a transporta lunar 240.000 de tone de cereale.

În context, Gheorghe Flutur a subliniat importanța vitală a terminalului pentru România:

„Acesta facilitează transferul cerealelor și grâului din vagoanele care sosește din Ucraina. Cu aproximativ două săptămâni înainte de startul campaniei de recoltare, este crucială asigurarea transportului către Marea Neagră.

Apreciem în mod deosebit faptul că transportul se va desfășura în mare parte pe calea ferată, ceea ce va contribui semnificativ la fluidizarea traficului rutier din țară. Această investiție este nu doar binevenită din perspectiva parteneriatului și solidarității cu Ucraina, ci și în ceea ce privește securizarea transportului, pentru a preveni intrarea cerealelor pe piața românească într-un mod neloial.

Suntem conștienți că fermierii români au nevoie de o competiție echitabilă și credem că această investiție va răspunde necesităților lor,” a declarat Flutur.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Convergența socială a României: deficitul de competențe depășește deficitul de forță de muncă

Terminalul este dotat cu o stație de descărcare de 128 de metri lungime și o stație de încărcare de 120 de metri, permițând astfel încărcarea și descărcarea simultană a opt vagoane.

Cu o mare parte din transportul spre Marea Neagră realizat pe calea ferată, se așteaptă o reducere semnificativă a presiunii asupra traficului rutier din România, a menționat Flutur.

Grampet Group este responsabilă de această investiție și recent a finalizat testele pentru acest terminal. Gruia Stoica, președintele Grampet Group, a subliniat importanța strategică a României în funcționarea coridoarelor de solidaritate ale UE pentru transportul mărfurilor din Ucraina. Stoica a adăugat că terminalul de la Dornești va deveni un nod crucial în facilitarea traficului de mărfuri către portul Constanța.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Efectele conflictului comercial China-SUA-UE asupra României

Terminalul este proiectat să funcționeze în mod permanent și este echipat cu tehnologii moderne și soluții inovatoare pentru a asigura transportul mărfurilor fără pierderi de calitate și la capacitate maximă. Procesele tehnologice sunt automatizate și gestionate de echipe specializate, garantând un flux continuu și eficient al transportului.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top