Connect with us

Grădiniță nouă la Școala Gimnazială nr. 1 din Suceava, finanțată cu 1,5 milioane de euro din fonduri europene

sg1sv - Moldova Invest

Suceava

Grădiniță nouă la Școala Gimnazială nr. 1 din Suceava, finanțată cu 1,5 milioane de euro din fonduri europene

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

O nouă grădiniță se va construi la Școala Gimnazială nr. 1 din Suceava, cu fonduri europene

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că alocarea financiară este de 1,5 milioane de euro. Grădinița va avea un program prelungit și o capacitate de 120 de locuri, împărțite în șase grupe, câte două pentru fiecare categorie de vârstă.

Clădirea va avea un regim de înălțime de demisol, parter, două etaje și un al treilea etaj retras, cu o suprafață construită desfășurată de 1.527 mp. La demisol vor fi amenajate un vestiar pentru copii, un cabinet medical cu izolator, cancelaria, un vestiar pentru personal, o sală de mese, o bucătărie și grupuri sanitare pentru copii și personal. Sălile pentru grupele de copii vor fi situate la etajele superioare, câte două pe nivel.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Gheorghe Flutur a anunțat începerea asfaltării drumului Mălini – Borca: „Ne propunem ca Măliniul să devină stațiune turistică de interes național!”

Încălzirea va fi asigurată de rețeaua de termoficare a orașului, cu completare prin utilizarea de panouri solare și fotovoltaice. Acoperișul va fi amenajat ca o terasă circulabilă, potrivită pentru activități în aer liber destinate copiilor, inclusiv spații de joacă.

Până în prezent, au fost finalizate grădinițele din Burdujeni-sat, “Dumbrava minunată”, centrul orașului, “Mihai Eminescu”, “1,2,3” din Burdujeni, din Obcini, pe strada Slătioarei, “Țăndărică” în Burdujeni și la Ițcani.

Potrivit edilului, este necesară alocarea sumei de 13 milioane de euro pentru finalizarea a aproximativ opt grădinițe din țară. De asemenea, acesta a menționat că specialiștii din primărie pregătesc documentația pentru o altă grădiniță nouă în cartierul Obcini.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ion ȘTEFANOVICI: "Moldova Invest are un focus total pe investițiile din regiunea Moldovei"


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top