Connect with us

Investiție de 11 milioane de lei pentru construirea a șase noi creșe în județul Suceava

31956 - Moldova Invest

Suceava

Investiție de 11 milioane de lei pentru construirea a șase noi creșe în județul Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Compania Națională de Investiții (CNI) anunță că, începând cu acest an, se vor construi încă șase creșe în județul Suceava, în cadrul eforturilor de extindere a infrastructurii destinate îngrijirii copiilor

Procesul de licitație pentru aceste proiecte este deja în curs, urmând să fie desemnați constructorii care vor realiza aceste unități de învățământ.

Pe lângă creșa de mari dimensiuni de pe strada Paris din municipiul Suceava și cea de mici dimensiuni din orașul Liteni, CNI a inițiat mai multe licitații între finele lunii mai și luna iulie pentru construcția unor creșe în diverse localități din județ. Proiectele vizează atât zonele montane, precum Poiana Stampei și Vama, cât și zonele de deal și șes, cum ar fi Baia, Frătăuții Vechi, Moara și Zvoriștea.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Progres semnificativ la noul Spital de Oncologie din Suceava! Investiție de peste 10 milioane de euro

Toate cele șase licitații sunt organizate pe loturi, iar în fiecare procedură de achiziție publică, unul dintre loturi vizează construcția unei grădinițe în alt județ, cum ar fi Bihor, Botoșani, Cluj, Iași, Maramureș și Neamț.

Proiectele pentru creșele din județul Suceava au o valoare estimată de 11.002.363,51 lei fără TVA, urmând ca valoarea finală să fie determinată în funcție de ofertele depuse la licitație.

Pe lângă cele șase creșe care urmează să fie licitate în perioada mai – iulie, CNI mai finanțează în județul Suceava construcția unei creșe de mari dimensiuni pe strada Mircea Hrișcă din cartierul Tinereții, două creșe de dimensiuni medii la Câmpulung Moldovenesc și Fălticeni, precum și câteva creșe mici în orașele Siret și Dolhasca, toate în diferite stadii de execuție, cu cea de la Fălticeni fiind deja finalizată. Acest efort semnificativ pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale din județul Suceava subliniază angajamentul continuu pentru îmbunătățirea calității vieții copiilor și sprijinirea familiilor.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Deputatul Gheorghe Șoldan: „Astăzi a fost aprobat în ședință de guvern proiectul privind indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Autostrada Pașcani – Suceava”


Continue Reading
You may also like...

OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top