Connect with us

Investiții de 220 de milioane de euro pentru extinderea rețelelor de gaz metan în județul Suceava

331536610 873067907138061 6733830397360187517 n - Moldova Invest

Suceava

Investiții de 220 de milioane de euro pentru extinderea rețelelor de gaz metan în județul Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

În data de 28 august, Consiliul Județean Suceava a găzduit o întâlnire crucială în cadrul căreia a fost examinat stadiul proiectelor referitoare la extinderea rețelelor de gaz metan în întregul județ

Cu 37 de primari prezenți din localitățile beneficiare, discuțiile au pus în lumină importanța și progresul acestei inițiative semnificative.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a convocat această întâlnire și a evidențiat că până în prezent 37 de primării și-au depus și au primit aprobare pentru proiecte în valoare de 1,1 miliarde de lei, echivalentul a aproximativ 220 de milioane de euro.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Gheorghe Șoldan (PSD): Guvernul Ciolacu face un pas important în construcția variantei ocolitoare a orașului Gura Humorului

„Sunt 37 de localități, dintre care 32 sunt comune, cinci sunt orașe. Am analizat fiecare localitate în parte  și pot să spun că în aproximativ două luni de zile vor fi gata toate documentațiile. Unele primării  au și constructorii desemnați, altele au și operatorii. Pentru noi este foarte important să aducem gaz metan în localitățile din județul Suceava. Și sunt multe, din zona Fălticeniului, de la Boroaia, Bogdănești, Fântâna Mare, Preutești până pe valea Sucevei și a Siretului, la Fântânele, Liteni, Adâncata, Hânțăști, apoi toată zona aceasta Cașvana, Botoșana, Arbore, Pârtești, Cacica, Solca, Marginea, Horodnicu de Sus, zona Moldovița, Vatra Moldoviței, Frumosu, Vama, Pojorâta, Fundul Moldovei, sunt zone care au depus proiecte pentru gaz metan. Asta înseamnă că în 2 ani de zile, atât va fi durata de execuție, aceste localități vor avea gaz metan”, a declarat Gheorghe Flutur.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiție de 60 de MILIOANE cu fonduri euopene la Suceava în montarea de contoare inteligente de gaz

În plus, președintele a anunțat că au fost alocate aproape 50 de milioane de euro suplimentari de la Guvern, ceea ce va permite încă aproximativ 20 de localități să beneficieze de gaz metan.

“Vom aștepta decizia Ministerului în acest sens. Dar, dacă adăugăm aceste 20 de localități celor 37, înseamnă că jumătate din primăriile din județul Suceava vor avea acces la proiectele de extindere a rețelelor de gaz metan în următorii doi ani.

Acest lucru înseamnă civilizație, confort și o reducere a presiunii asupra resurselor forestiere, deoarece necesitatea de lemne de foc devine o provocare tot mai mare. În final, aducerea gazului metan va aduce un nivel crescut de confort și siguranță pentru întreaga populație”, a conchis președintele CJ Suceava.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Progres semnificativ la noul Spital de Oncologie din Suceava! Investiție de peste 10 milioane de euro


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top