Connect with us

Lucrările la al treilea tronson al rutei alternative Suceava – Botoșani ar putea începe în primăvara viitoare

pjimage 8 - Moldova Invest

Suceava

Lucrările la al treilea tronson al rutei alternative Suceava – Botoșani ar putea începe în primăvara viitoare

Autoritățile sucevene au demarat procedura de achiziție publică pentru ultimul tronson al rutei ocolitoare Suceava – Botoșani, în vederea îmbunătățirii infrastructurii rutiere din zonă

Această rută alternativă va oferi o soluție eficientă pentru traficul dintre cele două orașe și va contribui la reducerea congestionărilor și a timpilor de călătorie.

Valoarea totală a lucrărilor pentru acest tronson se ridică la 78,21 de milioane de lei, din care 43 de milioane de lei reprezintă suma accesată prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”. Diferența de 35,21 de milioane de lei provine din resursele financiare proprii ale autorităților locale, inclusiv dintr-un credit bancar contractat de Primăria Suceava.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Autoritățile sucevene, prezente la inaugurarea sediului Moldova Invest, News Moldova și C.A.P.D.R. Au fost stabilite demersuri comune!

Durata estimată a proiectului este de 36 de luni, cu o perioadă de 4 luni alocată pentru proiectare și 32 de luni pentru executarea efectivă a lucrărilor. În cadrul procesului de achiziție, Primăria Suceava a avut ca prioritate calitatea în detrimentul prețului, astfel că criteriul de atribuire a fost “cel mai bun raport calitate-preț”. Prin aceasta, s-a dorit asigurarea unui standard ridicat de execuție a lucrărilor și a componentelor tehnice implicate.

La evaluarea ofertelor, prețul a avut o pondere de doar 40%, restul de 60% fiind acordat altor aspecte precum garanția acordată lucrării, experiența similară a personalului calificat, planificarea adecvată a resurselor tehnice și umane, precum și planul de management al calității lucrărilor. Această abordare a avut ca scop selectarea unui contractant care să ofere cele mai bune soluții și servicii în ceea ce privește infrastructura rutieră.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Ministrul Dezvoltării, Adrian VEȘTEA, vizită de lucru în municipiul Suceava. Principalele teme discutate

Data limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilită pentru 3 august, iar autoritățile sucevene intenționează să analizeze și să delibereze până pe 3 decembrie. Cu toate acestea, având în vedere că există o perioadă de patru luni dedicată proiectării tehnice, este estimat că lucrările efective vor începe abia în primăvara viitoare.

Primăria Suceava este determinată să se asigure că acest proiect va fi realizat cu accent pe calitate și conform celor mai înalte standarde. Prin implementarea rutei alternative Suceava – Botoșani, se urmărește îmbunătățirea fluxului de trafic și crearea condițiilor optime pentru

Moldova Invest îți recomandă și ...   Valabilitatea voucherelor de energie a fost prelungită până la 31 martie 2024

călătorii între cele două orașe, contribuind astfel la dezvoltarea infrastructurii rutiere regionale.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top