Connect with us

Planuri pentru amenajarea unui spectaculos punct de belvedere de tip Skywalk în zona Piatra Șoimului-Rarău din județul Suceava

355347526 578584164460617 240724011125660733 n - Moldova Invest

Suceava

Planuri pentru amenajarea unui spectaculos punct de belvedere de tip Skywalk în zona Piatra Șoimului-Rarău din județul Suceava

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Se planifică amenajarea unui spectaculos punct de belvedere de tip Skywalk în zona Piatra Șoimului-Rarău, conform anunțului făcut de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur

Această inițiativă face parte din proiectele de dezvoltare a infrastructurii turistice din județul Suceava, cu accent pe zona Rarău, care are un potențial turistic important. Accesul către această zonă a fost recent asigurat prin construirea celui de-al treilea drum spre Pietrele Doamnei, prin Izvorul Alb.

Având în vedere starea de degradare și nesiguranță în exploatare în care se află în prezent punctul de belvedere, se impune reamenajarea și modernizarea acestuia.

Consiliul Județean a inițiat realizarea unui nou proiect pentru promovarea potențialului turistic al județului prin crearea unui punct de belvedere tip Skywalk în zona Piatra Șoimului-Rarău. Acest skywalk va oferi vizitatorilor posibilitatea de a admira în condiții de maximă siguranță întregul peisaj montan din zonă.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Au fost semnați indicatorii pentru tronsonul Paşcani – Suceava din A7

Noul punct de belvedere propus va avea un aspect arhitectural modern și va fi construit folosind materiale și tehnici constructive adecvate. Va fi alcătuit dintr-o pasarelă metalică susținută de punctele disponibile ale amplasamentului, cu o pardoseală din grilaj metalic zincat antiderapant pentru circulație sigură.

Balustrada și mâna curentă vor fi realizate din metal, iar platforma de observație va fi elipsoidală, cu o pardoseală din sticlă pentru o vizualizare completă a peisajului. Balustrada platformei de observație va fi parțial din sticlă și parțial din elemente metalice dispuse într-un model care imită împletitura cuibului de șoim. Totodată, punctul de belvedere va fi echipat cu un totem informativ, panouri cu informații despre zonă, telescop și un turnichet pentru acces.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Șase români, în topul Forbes 2024. Trei dintre aceștia sunt din județul Bacău!

Rezervația Rarău-Pietrele Doamnei este un obiectiv turistic important atât la nivel local, cât și național, datorită localizării sale și priveliștilor spectaculoase către valea Bistriței și masivele muntoase Ceahlău și Giumalău. Scopul acestui proiect de investiții este de a promova potențialul turistic al zonei și de a oferi turiștilor posibilitatea de a explora și obține informații despre zona geografică, flora și fauna.

Suprafața amplasamentului este de aproximativ 48 mp și se află la o altitudine de 1530 m, la aproximativ 200 m distanță față de drumul județean DJ 175B, în perimetrul Piatra Șoimului – masivul Rarău, în extravilanul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Investiția are ca obiective principale asigurarea unor condiții optime pentru agrement și relaxare într-un mediu civilizat, modern și sigur pentru turiști, creșterea numărului de vizitatori în rezervația Rarău-Pietrele Doamnei și sporirea cunoașterii zonei.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Cele mai importante 50 de răspunsuri adresate Investitorilor Străini din România

Punctul de belvedere propus va fi construit pe baza unui concept inspirat de flora și fauna locală și va consta într-o pasarelă metalică, o platformă de observație elipsoidală și un sistem de fundații izolate din beton armat încastrate în rocă. Studiul geotehnic a demonstrat că terenul de fundare, format din calcar, este adecvat pentru acest proiect.

Costurile estimate pentru realizarea acestui obiectiv sunt de 1.278.819,73 lei, inclusiv TVA, din care cheltuieli de construcție și materiale în valoare de 830.950,90 lei, inclusiv TVA. Sursa de finanțare va fi bugetul județului Suceava.


OM... Cu aripi fragile de fluture

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top