Connect with us

Podul provizoriu din tuburi de la Milișăuți intră în etapa finală de realizare, după un an de așteptare

4 36 - Moldova Invest

Suceava

Podul provizoriu din tuburi de la Milișăuți intră în etapa finală de realizare, după un an de așteptare

Planurile pentru podul provizoriu realizat din tuburi de la Milișăuți încep să se contureze într-o formă concretă, pe măsură ce tuburile au fost amplasate în albia râului și lucrările la suprafața de rulare au fost demarate

Cu toate acestea, până când acest pod va fi efectiv deschis circulației, mai sunt necesare câteva etape importante pentru a asigura siguranța și funcționalitatea sa.

Primul pas esențial constă în asigurarea podului provizoriu cu parapet de beton și metalic pentru a crea condiții sigure pentru circulație. Apoi, acesta trebuie avizat și autorizat, inclusiv de către Poliția Rutieră, pentru a beneficia de semnalizare corespunzătoare, indicatoare de rută, restricții de circulație și variante alternative. În același timp, avizul pentru închiderea podului principal trebuie obținut pentru a permite lucrările la noul pod.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Au fost stabilite datele dezbaterilor publice pentru Acordul de Mediu pentru tronsonul Suceava - Siret din A7

Cu toate că se așteaptă finalizarea acestor etape într-un timp cât mai scurt, informațiile disponibile indică faptul că există întârzieri semnificative în ceea ce privește procedurile de documentație pentru proiectul podului provizoriu. Cu toate acestea, speranța este că cel târziu în mijlocul lunii septembrie, lucrările principale vor putea începe și la podul principal.

Firma suceveană Florconstruct SRL este responsabilă de amenajarea acestui pod provizoriu, în urma unui contract încheiat cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași. Acest pod provizoriu devine esențial pentru a asigura mobilitatea localnicilor și a altor conducători auto pe durata în care podul principal de pe DN 2H Milișăuți-Rădăuți va fi închis pentru a permite montarea noii structuri.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Deputatul Gheorghe Șoldan anunță inaugurarea unui dispensar în comuna Bălăceana, în valoare de 700.000 de lei

Firma Test Prima, care a obținut contractul pentru repararea podului mare, a început transportul de grinzi de mari dimensiuni către Milișăuți începând din mijlocul lunii iulie. Aceste grinzi sunt esențiale pentru structura noului pod, însă firma se confruntă cu dificultăți din cauza problemelor financiare și blocajelor administrative.

Situat într-o zonă cu importanță majoră pentru circulația locală, podul de la Milișăuți a intrat într-un proces de modernizare și reparare încă din septembrie anul trecut. Cu toate acestea, întârzierile în gestionarea proiectului au dus la o perioadă prelungită de construcție, iar termenul inițial de finalizare a lucrărilor în iunie 2023 a fost depășit.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Drumul transfrontalier de la Izvoarele Sucevei, FINALIZAT! Valoarea proiectului se ridică la 2,5 milioane de euro

În urma unor incidente anterioare, precum surparea trotuarului și a balustradei pe o porțiune de 27 de metri în februarie 2020, circulația pe acest pod s-a desfășurat alternativ, cu semafoare, timp de trei ani și jumătate. Construit în 1962, cu excepția unei zone reconstruite în 2018, podul a avut de-a lungul anilor o serie de probleme datorate vârstei sale și a necesitat intervenții semnificative pentru a asigura siguranța circulației.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top