Connect with us

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur: „Am semnat contractul de achiziție a microbuzelor electrice pentru elevi din 26 de comune”

Flutur semneaza - Moldova Invest

Suceava

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur: „Am semnat contractul de achiziție a microbuzelor electrice pentru elevi din 26 de comune”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat astăzi un proiect ce prevede achiziționarea de microbuze electrice pentru elevi din 26 de comune din județul Suceava, în valoare de 7,3 milioane de euro.

Proiectul este finanțat prin PNRR, componenta 15 educație, capitolul dezvoltarea rețelei de școli verzi.

„Sunt bucuros că am câștigat acest proiect aplicat de consiliul Județean Suceava, știu că necesarul este mult mai mare la școlile din județ, reamintesc că la sfârșitul anului trecut au mai primit la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și alte primării microbuze școlare (Broşteni, Udești, Dolhasca) și vom continua eforturile de a găsi alte surse de finanțare. Primăriile partenere cu CJ Suceava sunt Marginea, Păltinoasa, Capu Câmpului, Moldova Sulița, Valea Moldovei, Frătăuții Noi, Sucevița, Râșca, Cornu luncii, Vadu Moldovei, Șaru Dornei, Arbore, Forăști, Horodnic de Sus, Poiana Stampei, Horodniceni, Grămești, Moldovița, Zvoriștea, Vatra Moldoviței, Ipotești, Ciprian Porumbescu, Straja, Izvoarele Sucevei, Frumosu și Dorna Arini.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Au fost semnați indicatorii pentru tronsonul Paşcani – Suceava din A7

Este vorba despre microbuze electrice pentru elevi marca Ford Aveuro Transit M2 cu 16 locuri pe scaune și un loc pentru persoane cu dizabilități. Totodată sunt prinse în proiect și cheltuielile de înmatriculare în circulație a acestor microbuze. Dacă adăugăm la acestă veste și masa sănătoasă în școli pentru un număr de 43 de localități din județul Suceava, dacă adăugăm proiectele de dotate a peste 100 de școli cu mobilier, calculatoare în valoare de circa 100 milioane de euro avem un tablou referitor la sprijinirea învățământului românesc în județul Suceava.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Deputatul Gheorghe Șoldan: „Astăzi a fost aprobat în ședință de guvern proiectul privind indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții Autostrada Pașcani – Suceava”

Contractul a fost semnat cu furnizorul SC AVEURO INTERNAȚIONAL SRL care a câștigat licitația. Termenul de livrare este până la sfârșitul acestui an.”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top