Connect with us

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur : „Facem pași concreți pentru dezvoltarea infrastructurii Aeroportului Suceava”

gheorghe flutur - Moldova Invest

Suceava

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur : „Facem pași concreți pentru dezvoltarea infrastructurii Aeroportului Suceava”

Investiții în infrastructura Aeroportului Ștefan cel Mare

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat miercuri 24.08.2022 faptul că dezvoltarea infrastructurii aeroportului Ștefan cel Mare din Suceava este o prioritară pentru Consiliul Județean. Obiectivele proiectului sunt construirea drumului perimetral, în incintă, cu o lungime de 6388 m, la care se va adăuga lungimea drumurilor laterale de acces la porți, construirea unui gard perimetral inteligent, cu o lungime de 7700 m, construirea unei clădiri-dispecerat securitate de 598mp, achiziționarea unui sistem de securitate extins. Implementarea acestui proiect urmărește menținerea și creșterea gradului de siguranță și securitate al operațiunilor aeriene, pasagerilor

Moldova Invest îți recomandă și ...   Fortus Iași a reintrat în proprietatea statului. Fostul Combinat este ”o mină de aur imobiliară” cu 140 de hectare de teren . Care va fi soarta întreprinderii?

„Am inițiat proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici și a Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții. Creșterea gradului de securitate și siguranță la R.A. Aeroportul Ștefan cel Mare-Suceava.

Implementarea acestui proiect urmărește menținerea și creșterea gradului de siguranță și securitate al operațiunilor aeriene, pasagerilor și bagajelor, asigurarea securității traficului aerian, procesarea pasagerilor și a aeronavelor conform capacităților construite și a programelor de zbor, obținerea unor costuri de operare minime, un impact cât mai redus asupra mediului înconjurător și creșterea calității serviciilor oferite de către aeroport.

Obiectivele specifice proiectului sunt construirea drumului perimetral, în incintă, cu o lungime de 6388 m, la care se va adăuga lungimea drumurilor laterale de acces la porți, construirea unui gard perimetral inteligent, cu o lungime de 7700 m, construirea unei clădiri-dispecerat securitate de 598mp, achiziționarea unui sistem de securitate extins și armonizat, precum și a echipamentelor de securitate, achiziționarea unei autospeciale de aerodrom pentru stins incendii, a unui grup electrogen și sursă neîntreruptibilă (UPS) pentru alimentarea balizajului de obstacolare clădiri și a terminalului existent, a unui echipament pentru întreținerea zonelor de siguranță, a unui utilaj cu grup electrogen și pilon de lumină pentru deservire poziție izolată de parcare și a unei autofreze de zăpadă pentru pistă, căi derulare și platforme aeroportuare.

Sistemele noi vor fi compatibile cu cele vechi și capabile să lucreze interconectate.

În urma întocmirii Studiului de fezabilitate s-a estimat că pentru realizarea acestui obiectiv este necesară suma de 65.128.305,95 lei, inclusiv TVA”, a declarat Gheorghe FLUTUR, Președintele Consiliului Județean Suceava.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Autostrada Suceava – DN 2H și Drumul Expres DN 2H – Frontiera Siret, aproape de obținerea acordului de mediu


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top