Connect with us

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, prezent pe șantierele de pe drumurile județene

Screenshot 20240330 134133 - Moldova Invest

Suceava

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, prezent pe șantierele de pe drumurile județene

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, este astăzi prezent pe șantierele de pe drumurile județene.

“Vremea permite, dimineață erau 16 grade, așa că am început în forță lucrările de asfaltare în mai multe locuri din județ. În primul rând pe drumul axial Suceava – Iași, pe porțiunea Stroiești – Vâlcele – Constâna – Dărmănești se toarnă asfalt. Aici drumul s-a lățit, s-au făcut terasamente casetate laterale, iar azi a început asfaltarea ultimului tronson care leagă Stroiești de Dărmănești, spre viitoarea Autostrada A7 Ploiesti – Siret.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Investiții europene pentru regenerarea urbană a Municipiului Vaslui

 

Cu alte cuvinte, aceasta va fi scurtătura celor care vin din zonă Humorului și din bazinul Ciprian Porumbescu – Drăgoiești spre A7, la intersecția de la Dărmănești. Se lucrează la terasamente în Stroești și spre Zaharești. În zece zile va fi pregătit patul drumului pentru turnat asfalt. Am rugat constructorii să se concentreze zi lumină pentru a scurta perioada de disconfort a populației din zonă.

Reamintim că drumul axial care leagă Suceava de Moara, Zaharești, Stroiești, Costâna, precum și cel care leagă Suceava de Dolhasca este finanțat cu fonduri europene în valoare de 63 milioane de euro, are o lungime de peste 75 km și deservește circa 80.000 de locuitori din mai multe localități prin care trece. De asemenea, el face legătura cu A7 în mai multe locuri, la Dărmănești, la Liteni și la Dolhasca. Lucrările vor fi finalizate în această vară, la jumătatea lunii august. Au fost întârzieri în urma unui litigiu comercial, dar acestea au fost în mare parte recuperate. Apreciem astăzi efortul constructorilor care se mobilizează cu toate forțele și la Ipotești, unde acum se toarnă asfalt, și la Bosanci, unde se pregătește asfaltarea, și la Udești, unde săptămâna viitoare începe asfaltarea. De luni începem și alte șantiere în județ, profitând de vremea favorabilă care a permis deschidere stațiilor de asfalt.” a transmis Gheorghe Flutur.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Centrul de Excelență Vaslui va benficia de 120.000 de lei pentru finanțarea activităților din acest an


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top