Connect with us

Primăria Fălticeni a depus un proiect de peste 2,3 milioane de euro, pentru construirea unui centru de zi pentru bătrâni!

catalin coman - Moldova Invest

Suceava

Primăria Fălticeni a depus un proiect de peste 2,3 milioane de euro, pentru construirea unui centru de zi pentru bătrâni!

Primăria Fălticeni a depus un proiect cu o valoare de peste 2,3 milioane de euro pentru construirea unui centru de zi de asistență și recuperare cu echipă mobilă de îngrijire la domiciliu pentru persoanele în vârstă din oraș.

Primarul Cătălin Coman a declarat că acest proiect este o noutate pentru municipiu. Investiția, în valoare de 11,4 milioane de lei, va fi finanțată din fonduri europene prin PNRR.

„Este o noutate pentru municipiul Fălticeni pentru că la nivelul primăriei nu aveam un centru dedicat persoanelor în vârstă. În Fălticeni sunt două cămine de bătrâni care funcționează pe lângă două mănăstiri, la Buciumeni și la Sf. Andrei. De data aceasta avem un obiectiv clar asumat al primăriei prin care încercăm să venim în sprijinul persoanelor vârstnice. Este o investiție foarte-foarte necesară pentru că avem persoane vârstnice care au nevoie de îngrijire și tratament și tot ceea ce înseamnă partea de petrecere a timpului liber”, a spus Cătălin Coman.

Moldova Invest îți recomandă și ...   România: Volum RECORD de gaze exportat către Ungaria

El a arătat că noul centru pentru persoane vârstnice va avea o capacitate de 80 de persoane în cadrul centrului, iar echipa mobilă va putea să facă 20-30 de vizite pe zi la domiciliile bătrânilor care au nevoie de sprijin. Coman a arătat că acest centru va fi construit în cartierul Țarna Mare, pe str. Spicului, într-o zonă în care Primăria Fălticeni are o suprafață de teren pe care se poate realiza această construcție. Primarul din Fălticeni a arătat că în cadrul centrului, bătrânii își vor putea petrece timpul liber, vor beneficia de consiliere psihologică, vor avea la dispoziție o grădină de zarzavaturi, o seră, un cabinet pentru tratamente medicale minore, unul pentru kinetoterapie și recuperare, o sală pentru diverse jocuri, precum și un părculeț pentru plimbări.

Moldova Invest îți recomandă și ...   A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașului Gura Humorului

De asemene, toți bătrânii care vor veni la centru vor beneficia la prânz și de o masă caldă. „Deci ne dedicăm unei investiții extrem de necesare persoanelor vârstnice pentru că sunt părinții, bunicii noștri și în mod sigur au nevoie de așa ceva. Și sunt foarte mulți care nu au nici o posibilitate de socializare, care nu au nici o posibilitate de a trece peste greutățile vârstei. Și iată că venim în sprijinul lor astfel încât să avem acest centru dotat, mobilat și echipat pentru ca vârstnicii din municipiul Fălticeni să poată să petreacă o bună parte a timpului lor. Va fi un centru fără nici un fel de restricții referitoare la vârstă și perioadă, dar va fi pe timp de zi, fără cazare peste noapte. Astea sunt regulile Uniunii Europene în ceea ce privește acest obiectiv”, a precizat Cătălin Coman.

Moldova Invest îți recomandă și ...   Schimbările climatice nu au oprit lucrările la axialul Suceava – Iași și la drumul județean din pasul Bilbor

Cătălin Coman își dorește ca în funcționarea acestui centru să atragă un număr cât mai mare de voluntari, medici de diverse specialități, dar și elevi și tineri din municipiu, astfel încât bătrânii să beneficieze de cele mai bune condiții, iar numărul vizitelor la domiciliu să poată fi mai mare de 20-30 pe zi. Cătălin Coman a menționat că odată cu darea în funcțiune a acestui centru se va dezvolta și cartierul Țarna Mare, prin dezvoltarea mai multor activități, dar și prin crearea de noi locuri de muncă.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Suceava

To Top